پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس اضطراب کرونا و طرحواره های ناسازگار اولیه در زنان و مردان شهر شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مطالعات روانشناسی سلامت روان
  • کد COI اختصاصی: MHPS01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه مظلوم

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، موسسه آموزش عالی آپادانا،شیراز،ایرا ن

فائزه امانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، موسسه آموزش عالی آپادانا،شیراز،ایرا ن

حمیدرضا ذاکری

دکترای روان شناسی تربیتی، مدرس موسسه آموزش عالی آپادانا،شیراز،ایرا ن

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس اضطراب کرونا و طرحواره های ناسازگار اولیه بود. جامعه آماری پژوهش زنان و مردان شهر شیراز بودند که از بین آن ها تعداد ۱۵۱ نفر ۱۳۰( زن و ۲۱ مرد( به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی )سازمان بهداشت جهانی، )۱۹۹۶، مقیاس اضطراب ویروس کرونا )علی پور و همکاران، )۱۳۹۸ و پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه )یانگ، )۱۹۸۸ بود. به منظور بررسی سوال های پژوهش از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان استفاده شد. نتایج حاصل از یافته ها نشان داد که بین اضطراب کرونا، طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی رابطه معناداری وجود دارد. حوزه های بریدگی طرد، خودگردانی و عملکرد مختل، محدودیت مختل گوش بزنگی بیش از حد و بازداری پیش بینی کننده مثبت و معنادار ومولفه های اضطراب کرونا شامل اضطراب روانی و اضطراب جسمانی پیش بینی کننده منفی و معناداری برای کیفیت زندگی هستند. در مجموع با استفاده از روش های کاهش اضطراب و شناسایی و درمان طرحواره های ناسازگار میتوان کیفیت زندگی را افزایش داد.

کلیدواژه ها

اضطراب کرونا، کیفیت زندگی، طرحواره ناسازگار اولیه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.