مروری بر فناوری نانو بیوکاتالیستی پیشرفته بر پایه اکسید گرافن در حذف آلاینده های ویژه فاضلاب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF09_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا پسرکلو

دانشجوی دکترا دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم تحقیقات

امیرحسام حسنی

استاد گروه مهندسی محیط زیست ، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

حذف آلاینده ها از طریق جذب در فاضلاب های ناشی از فعالیت های صنعتی، محققان را وادار کرده است تا بر توسعه مواد سازگار بامحیط زیست مانند آنزیم ها تمرکز کنند.آنزیم بصورت آزاد دارای معایبی از جمله ، جداسازی آنها ازجریان آب یا فاضلاب تصفیهشده، عدم قابلیت استفاده مجدد و پایداری کم میباشند. برای غلبه بر این چالش ها، تثبیت آنزیم به عنوان یک تکنیک کارآمدموردتوجه واقع گردیده است. نانومواد ساخته شده بر پایه کربن ، به دلیل ترکیبات منحصربه فرد شیمیایی و فیزیکی مورد توجهمحقیقین واقع گردیده است.مواد بر پایه ی اکسید گرافن، بسترمناسبی برای تثبیت آنزیم هایی با خواص مختلف بدون به خطرانداختن عملکرد آنها، فراهم میکنند و یک پلت فرم جاذب نانوبیوکاتالیست جدید ،منطبق بر شرایط زیست محیطی ایجادمی کنند. به دلیل خواص عالی نانومواد بر پایه ی گرافن، این مواد کاربردهایی در تصفیه فاضلاب پیدا کرده اند. وجود گروه هایعاملی متنوع بر روی نانو مواد با پایه اکسید گرافن ، مانند گروههای هیدروکسیل، کربوکسیلیک، یا آپوکسید، امکان ایجاد اتصالاتآنزیم-ماتریکس قوی را بدون استفاده از موادی جهت ایجاد پیوند در سطح گرافن ممکن میسازد.با تغییر و اصلاح خواصالکتروشیمیایی و مکانیکی GO و همچنین طیف گروه های عاملی می توان شرایطی برای پیوند آنزیم ها در سطح گرافن بصورتانتخابی ایجاد نمود. نانوبیوکاتالیست های تثبیت شده با آنزیم برای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب کماکان بعنوان یک روش موثر ومطمین مورد توجه محققان میباشد. با توجه به مزایای آن از جمله مقرون به صرفه بودن،سازگاری با محیط زیست، و روشهایعملیاتی ساده و ایمن، باعث شده که به عنوان یک گزینه تصفیه کننده موثر،برای حذف آلاینده های آلی از فاضلاب مطرح باشد.

کلیدواژه ها

نانوبیوکاتالیست،اکسیدگرافن،آنزیم، فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.