بررسی جرم فساد مالی وآثارونتایج آن درجامعه کنونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی در حکمت معاصر با محوریت علامه طباطبایی
  • کد COI اختصاصی: HCWCONF01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باقری

دانشجوی دکتری حقوق جزا وجرم شناسی دانشگاه علوم تحقیقات تهرانعضو باشگاه پژوهشگران ونخبگان جوان دانشگاه علوم تحقیقات تهران

چکیده

در دهه های اخیر تلاشهای چشمگیری برای مقابله با این پدیده فساد مالی صورت گرفته و کشورها به تنهایی و یا با ایجاد اسناد بین المللی مرجع قانونگذاری در کشور ما ایران راه های مقابله با فساد مالی .برای مقابله با فساد مالی و اقتصادی طرحهای مدونی را اجرایی نموده اند را از سالهای بسیار دور پیشبینی کرده است .یکی از قدیمی ترین قوانین مرتبط با فساد در کشور ما؛ قانون اعمال نفوذ مصوب سال ۱۳۱۵می باشد. و در همان زمان برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد در نظام اداری مقرراتی وضع شده بود اما؛ کامل نبود ونیاز به تکمیل قانون های مختلفی در حوزه اختلاس، ارتشاء واخذ پورسانت یا درصدانه در معاملات خارجی موجود می باشد: .آن همیشه وجود داشت تمام این مقررات برای حفظ سلامت نظام اداری و پیشگیری از سوءاستفاده افراد در عرصه های کنونی در نظر گرفته شده است .در برخی از کشورها با توجه به گسترش فعالیتهای بخش خصوصی و اجرای بسیاری از فعالیتها، جرائم، فساد و اختلاس و ارتشاء که اغلب به طور سنتی از سوی کارکنان دولت صورت می گیرد ؛قابل مجازات می باشد . پس نتیجه می گیریم که برای مقابله با فساد برخی از قوانین نیازمند بازنگری هستند. اهتمام این مقاله بررسی جرایم فساد مالی وتاثیر آن درجوامع کنونی میباشد. که با روش توصیفی - تحلیلی تبیین گردیده است. نتایج حاکی از آن است که با توسعه بخشهای خصوصی، میزان فساد مالی و ارتکاب جرایم مالی افزایش یافته و همانگونه که در کنوانسیونهای بین المللی به این موضوع تاکید و توجه گردیده، ضرورت دارد که در ایران نیز توجه بیشتری شود وزمینه های ارتکاب آن نیز شناسایی و راهکارهای پیشگیرانه موثر اعمال گردد.

کلیدواژه ها

جرم فساد مالی، جوامع کنونی، جرمانگاری، راهکار پیشگیرانه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.