بررسی رابطه تعامل معلم و دانش آموز در آموزش مجازی و نقش آن بر پیشرفتتحصیلی و درگیری تحصیلی دانش آموزان دختر شهر مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هجدهمین همایش سالیانه با عنوان هویت ایرانی برنامه درسی و آموزش در عصر پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: ICSA18_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معظمه سرفرازی

کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

امروزه آموزش وپرورش، بنا به ضرورت تغییرات اجتماعی، یکی از سازمانهای بزرگ و پیچیده در هر کشوری محسوب میشود و رشد و بالندگی هر جامعهای مرهون نظام آموزشی آن جامعه است (انصارالحسینی، عابدی و نیلفروشان،.(۱۳۹۹ مدرسه به عنوان یکی از مهمترین محیطها برای رشد افراد محسوب میشود. در مدرسه افراد مهارتهای تحصیلی، اجتماعی و رفتاری را یاد میگیرند (گلس و ماچرا۲،.(۲۰۰۹ به منزله، بخشی از پیشایندهای مربوط به مدرسه؛ میتوان به مشارکت کلاسی، لذت از مدرسه، مسئولیت معلم، اثر بازخورد معلم و ارتباط با معلم را نام برد (مارتین و مارش۳،.(۲۰۰۸ تعامل معلم و دانش آموز یکی از عوامل جو اجتماعی-روانی کلاس است که به شیوه مدیریت و کلاس داری، ارتباطات کلامی و غیرکلامی معلمان بادانش آموزان اطلاق میشود .این تعامل شرایطی را تعریف میکند که معلمان و دانش آموزان میتوانند بر هم اثرگذار باشند. ازنظر روانشناسی این رابطه و بار هیجانی آن، نقش مهمی را در تعیین نگرش دانش آموز به ارزشمندی تجربه های کلاسیاش دارد و بر تحول او در آینده موثر است (پیانتا، هامر و آلن۴،.(۲۰۱۲ ارتباط معلم-دانش آموز، صرفا کنش و واکنش ساده ای از جانب دو سوی این رابطه نیست، بلکه تبادل کاملی است که در بستری از عوامل موثر بر آن شکل میگیرد. درواقع تعامل و ارتباط در کلاس و مدرسه، غالبا بازتابی از زمینه فرهنگی، تاریخی و اجتماعی است (لئو۵،.(۲۰۱۳ یکی از زمینه های اجتماعی و فرهنگی که میتواند بر تعامل معلم و دانش آموز اثرگذار باشد، گرایش به استفاده از آموزش الکترونیکی است که در چند سال اخیر در بین کارگزاران آموزشی، معلمان، مربیان تربیتی جهان بیش ازپیش موردتوجه قرارگرفته است (چن و زاری۶،۲۰۱۹؛ وارتمن و کمبز۷،.(۲۰۱۹ پیش از شیوع و همه گیری ویروس کرونا بسیاری از ابزارهای جدید در آموزش استفاده شده است. با شیوع کرونا ویروس و لزوم رعایت فاصله اجتماعی، نیاز به آموزش مجازی بیشازپیش احساس شد و اکثر کشورها در زمان کوتاهی مجبور به حرکت به سمت آموزش مجازی و اماده سازی بسترهایی برای پیشبرد باکیفیت این نوع از آموزش شدند (آلمازو، لوپز و کوچار۸،.(۲۰۲۰ تاثیر روانشناختی قرنطینه گسترده و در خانه ماندن همه مردم جامعه ازجمله دانش آموزان و استفاده از شیوه آموزش مجازی قابلتوجه و موثر است و میتواند ماندگار باشد (سینتما۹،.(۲۰۲۰

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.