طراحی الگوی جامع مدیریت جهادی با رویکرد فراتحلیل کیفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نقش مدیریت در چشم انداز ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: NMCH07_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل اسدی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

سیدمحمود حق دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

شیرین حسینی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات،تهران، ایران

علیرضا فرهنگیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات،تهران، ایران

چکیده

مدیریت جهادی مقوله ای است همزاد انقلاب اسلامی که آثار آن در مراحل مختلفی از انقلاب اسلامی ظهور و بروز پیدا کرده است. در طی سالهای اخیر مطالعات زیادی در زمینه مدیریت جهادی انجام گرفته است، اما هیچ کدام از پژوهشها به ارائه یک الگوی منجسم و جامع در این زمینه جهت دهی نشده اند. این پژوهش با رویکرد فراتحلیل کیفی قصد طراحی یک الگوی جامع در زمینه مدیریت جهادی با بررسی مطالعات صورت گرفته طی پنج سال اخیر را داشت که در این خصوص به بررسی و مطالعه پژوهشهای مختلف گردآوری شده از پایگاه SID پرداخته شد. مبتنی بر یافته های تحقیق، مدیریت جهادی را میتوان در سه سطح مدیریت جهادی فردی (شامل مفاهیمی همچون خدمت گرایی توحیدی؛ جهادگرایی اخلاقی، جهتگیری رفتاری دین محور؛ گرایش به سبک رهبری آرمانگرایی انقلابی؛ جهادگرایی علمی)، مدیریت جهادی تیمی (شامل مفاهیمی همچون توسعه روحیه مشارکت درون تیمی؛ جهتگیری ایدئولوژیک در منافع گروهی؛ توسعه ساختار جذب مبتنی بر شایستگی؛ عدالتگرایی در تخصیص فرصتها به نیروها؛ توسعه ساختار خردگرایی جمعی در تیمها)، و مدیریت جهادی سازمانی (شامل مفاهیمی همچون قانون گرایی؛ نهادینه سازی ارزشهای اسلامی در چارچوب فرهنگ سازمانی انقلابی؛ توسعه ساختار پاداش و تنبیه عدالت گرا؛ توسعه ظرفیتهای سازمانی به منظور تحقق اهداف انقلابی جهادی؛ توسعه بینش آینده نگر در تصمیم گیریها و سیاست گذاریهای سازمانی)، طبقه بندی نمود.

کلیدواژه ها

مدیریت جهادی، انقلاب اسلامی، فراتحلیل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.