جهانی شدن آموزش در مدارس آینده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آینده نگری در روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: FEMCONF02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم یوسفیان

فوق لیسانس برنامه ریزی درسی، آموزگار اداره آموزش و پرورش نازلو

اشکان حسنی

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی، کارشناس فناوریاداره آموزش و پرورش نازلو

چکیده

از جمله پدید هایی که به صورت تدریجی ساختار های سنتی جوامع را در می شکند و نقش ها و ساختار های نوینی را برای جوامع مدرن به ارمغان می آورد پدیده فرآیندجهانی شدن است. جهانی شدن به مفهوم فرایند جامعه باز یا دهکده جهانی اطالق میشود که در آن همگان از حقوق برابر نظیر آزادی بیان، رشد فکری، آرمان یکپارچگی،انجمنهای علمی، فرهنگی و صنعتی با ارشاد مدیران شایسته و رهبران کارآمد آموزشی بر خوردار باشند، به فعالیتهای اقتصادی و مبادلات تجاری بپردازند، گفت وگوهای گروهی و جمعی میان آنان بر پایه های منطق، تناسب اجتماعی گفتار و آموزه های بهداشت روانی استوار باشد، در روابط متقابل از همکاری مثبت و تعامل اثر بخش بهره بگیرند، در مسیر اجرایی شدن این فرآیند باید نظام آموزشی کشور دچار تغییر وتحوالت اساسی و پویا شود. در این راستا ، مدیران ، سیاستگذاران و برنامه ریزان آموزش و پرورش باید با الزامات و مقتضیات زندگی در جهان آینده آشنای کامل داشته باشند تا بتوانند جهت گیری فعالیت های خود را برای تعلیم و تربیت نسل آینده کشور بر مبنای آن تنظیم کنند.آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهم ترین زیر نظام های جامعه در این تغییرات جایگاه و نقش مهمی دارد. از آموزش و پرورش انتظار میرود که از تحولات علمی و تکنولوژی، همانند سرعت باالی انتقال اطالعات از طریق شبکه های اینترنتی عقب نماند. در دنیای جهانی شدن اگر با روش و برنامه ریزی صحیح در تعلیم و تربیت تابع تغییرات نشویم ، محکوم به فروپاشی هستیم. جهانی شدن پدیده ی نوینی است که که دنیای امروز را در تمامی ابعاد سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی با چالش های جدیدی روبه رو ساخته است. افراد در این دهکده جهانی به آرمانهای انسان دوستانه وخیرخواهانه جامعه بشری پایبندند، به پیروی از پیامبران الهی، مصلحان نوع دوست و شایستگان ارشادگر، زندگی اجتماعی را در حیات همنوعان و آسایش و سعادت خود را در خوشبختی و رفاه دیگران جستجو می کنند. ایجادچنین شرایطی درعصرجهانی شدن وظیفه اصلی واساسی آموزش وپرورش است. پژوهش حاضر به روش کتابخانه ای و با استفاده از آرا و نظریات دانشمندان در زمینه آموزش و پرورش و جهانی شدن انجام شده است. نتایج تحقیقات به دست آمده در مورد نحوه تاثیرگذاری «جهانی شدن» بر آموزش و پرورش ایران و عمده ترین چالشهای احتمالی که نظام آموزش و پرورش ما در آینده با آن روبه رو است، نشان میدهد با اتخاد راهبردهای آموزشی مطلوب و موثر که در این مقاله به آن اشاره می شود، می توان بر چالشهای پیشرو فایق آمد.

کلیدواژه ها

جهانی شدن آموزش و پرورش، آموزش در مدارس آینده، مدارس آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.