مروری بر قابلیت تجزیه و تحلیل کلان داده: فرصت ها و چالش های پیش رو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی ، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC12_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهرامی

کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

چکیده

توانایی مدیریت صحیح اطلاعات به عنوان یک مزیت رقابتی ارزشمند در دنیای کسب و کار مدرن در نظر گرفته می شود. داده ها با سرعت شگفت آوری تولید و انباشته می شوند و کلان داده به عنوان عنصری کلیدی در رویارویی و تاب آوری در برابر تحولات سریع و غیر قابل پیش بینی در عصر انقلاب صنعتی چهارم، و دیجیتالی کردن شبکه های تجاری و زنجیره های تامین معرفی می شود. در پی آن استفاده واقعی از این ظرفیت عظیم، بزرگترین چالشی است که امروزه سازمان ها با آن مواجه هستند. بنابراین مفهوم تجزیه و تحلیل کلان داده مطرح شده، تا راه های جدیدی را برای به دست آوردن ارزش واقعی از داده ها هموار کند. از یک دیدگاه کلی، تجزیه و تحلیل کلان داده به دنبال کشف الگوهای معنادار در جریان داده است تا بتواند به سوالات کلیدی در سه محور توصیف وضعیت فعلی، پیش بینی آینده و تجویز راهکار مناسب پاسخ دهد. هرچند این مفهوم، شامل منابع سازمانی مورد نیاز که منجر به اقدامات مدیریتی و کسب مزیت رقابتی پایدار و غیر قابل تقلید شوند، نبوده است. بر این اساس و با تکیه بر دیدگاه مبتنی بر منابع، محققان اصطلاح قابلیت های تجزیه و تحلیل کلان داده را برای توصیف توانایی سازمان در استفاده و به دست آوردن بینش عملی حاصل از تجزیه و تحلیل کلان داده، به کار می برند. این مطالعه سعی دارد بر اساس مهمترین مطالعات انجام شده در حوزه کلان داده، به بررسی موثرترین ابعاد قابلیت تجزیه و تحلیل کلان داده، در سه گروه انعطاف پذیری زیرساخت فنآوری، توانمندی مدیریتی و قابلیت مهارت و استعداد پرسنل بپردازد؛ و با مروری مختصر بر مهم ترین چالش های پیاده سازی این مولفه ها، امید است تا مسیری روشن برای درک بهتر این قابلیت و بهره برداری از آن در فرآیندهای سازمانی، برای مدیران ترسیم نماید.

کلیدواژه ها

کلان داده، نظریه مبتنی بر منابع، قابلیت تجزیه و تحلیل کلان داده، مزیت رقابتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.