تحلیل استراتژی های بازاریابی بانک های خصوصی ایران در دوران رکود اقتصادی سال-های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-9-33_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی شاه حسینی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

محسن نظری

دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

محمدصادق هاشمی

دانشجوی MBA-بازاریابی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

به اجماع کارشناسان اقتصادی، اقتصاد ایران طی سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ دچار پدیده «رکود تورمی» بوده است. در چنین شرایطی بانک های خصوصی علاوه بر اینکه به عنوان بنگاه اقتصادی از رکود تاثیر می­پذیرند و استراتژی های خود را برای تطبیق با شرایط این دوران تغییر می­دهند، در ادامه و برون­رفت کشور از رکود نیز نقش چشم­گیری خواهند داشت. دراین بین نقش استراتژی­های بازاریابی به عنوان حلقه واسط بین بانک­ها و بازار راکد موجود، حائز اهمیت است. در این پژوهش استراتژی های بازاریابی بانک­های خصوصی ایران در دوران رکود سال­های ۹۱ و ۹۲ با انجام مصاحبه­ نیمه ساخت یافته با شانزده نفر از مدیران،​ کارشناسان و مشاوران صنعت بانکداری و با استفاده از تکنیک تحلیل تم، شناسایی شده و درنهایت، میزان موفقیت این استراتژی­ها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) ارزیابی شد. نتایج تحلیل تم، چهارده استراتژی اصلی این بانک­ها در دوران مزبور را شناسایی کرده و نتیجه فرایند تحلیل سلسله­مراتبی نیز نشان داد که از این میان، استراتژی بخش بندی مشتریان بر اساس اعتبار و هدف گذاری بر روی مشتریان شناخته­شده و کم­ریسک تر، موفق­ترین و استراتژی افزایش نرخ سود سپرده­ها، ناموفق­ترین استراتژی از منظر شاخص­های سهم بازار سپرده­ها، سودآوری و نرخ تسهیلات غیر جاری (NPL) بوده است.

کلیدواژه ها

استراتژی بازاریابی, رکود اقتصادی, موفقیت بازاریابی, بانک های خصوصی, تحلیل تم, فرایند تحلیل سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.