اهمیت خاک ، منابع آلوده کننده و روشهایی برای پالایش خاک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_793
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 22050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید فیروزبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه تهران

سعید گیتی پور

استادیار دانشکده محیط زیست ، دانشگاه تهران

رزگار ولی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه تهران

سینا جلائیان قربان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه تهران

چکیده

میزان خطر آلودگی خاک کمتر از دیگر آلودگیها نمیباشد ، اما از آنجایی که این آلودگی ملموس نمیباشد کمتر به آن توجه شده است . خاک یکی از منابع ارزشمند طبیعت است که در حدود 96 درصد غذای مورد نیاز انسان از آن تامین می گردد . در نبود خاک سالم حیات نیز روی کره زمین امکان‌پذیر نخواهد بود. همچنین خاک ها روز به روز به قبرستان مواد زیانبخش و دریافت کننده مواد زیان آور تبدیل میشوند و بیشتر از آب و هوا بر بار آلودگی آنها افزوده می شود و از طرفی به طور روز افزون بر اثر ایجاد ساختمان و راه وتاسیسات شهری و صنعتی مقدار زیادی از خاک از گردش طبیعی و نیز از حوزه زراعتی خارج می گردد و تبدیل به خاک مرده می شود .بنابراین مدیریت صحیح برای داشتن خاکی سالم لازمه بقای انسان است. خاک‌ها دارای مزیت ویژه ای به نام خود پالایی هستند و پالاینده طبیعت بشمار میروند. علاوه بر مغذی بودن خاک ، خاصیت دیگری بنام تصفیه‌کنندگی در آن وجود دارد که بعلت خواص شیمیایی و فیزیکی آن میباشد . و توان خود پالائی خا ک به علت کم بودن مبادله ی آن کمتر از توان خود پالائی هوا وآب است به همین علت یکی از انواع مهم آلودگی‌های محیط‌زیستی ، آلودگی خاک میباشد . از جمله اقدامات لازم و ضروری پالایش خاک میباشد . در این مقاله به ضرورت و اهمیت خاک و بررسی منابع آلوده کننده خاک از جمله صنعت ، زباله و فاضلاب های شهری و مواد مورد استعمال در کشاورزی میپردازیم وراهکارهایی در این زمینه ارائه می گردد و روشهای پالایش خاک مثل خاکشویی ، گیاه پالایی و ...بررسی می گردد.

کلیدواژه ها

اهمیت خاک ، منابع آلوده کننده خاک ، روش های پالایش خاک ، خاک شویی ، گیاه پالایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.