دیوارهای دوغابی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_766
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه علی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

سعید گیتی پور

چکیده

دیوارهای دوغابی، موانع غیرسازه ای هستند که جهت جلوگیری از جریان‌ انواع سیال‌های زیرزمینی ساخته می‌شوند. کاربرد اساسی آنها در آبگیری سایت‌ها، کنترل آلودگی‌های زیرزمین، جلوگیری از نشت و نفوذ در سدها می باشد. به طور کلی دو نوع اساسی از این دیوارها وجود دارد: دیوارهای خاکی-بنتونیتی (soil-bentonite) و دیوارهای سیمانی-بنتونیتی (cement-bentonite) که بر مبنای ماهیت پروژه، هر کدام از این روش‌ها امتیازات اقتصادی و تکنولوژیکی نسبت به یکدیگر خواهند داشت. در هر دو نوع، ترانشه‌ نازکی با استفاده از بیل مکانیکی(backhoe) و یا تجهیزات خاص دیگر حفاری می شود. در طی پروسه‌ حفاری برای جلوگیری از ریزش دیواره‌ها، ترانشه پر از دوغاب (slurry) خواهد شد. در حالت SB متعاقبا مخلوطی از خاک و بنتونیت که تشکیل ترکیب نفوذ ناپذیری را می دهند، به درون ترانشه خاکریزی می شود اما در مورد CB سیمان به دوغاب اضافه می شود و پس از خودگیری سیمان، مانع غیر قابل نفوذی شکل می گیرد. در این مقاله انواع تکنیک های ساخت دیوارهای دوغابی، معایب و مزایای هرکدام از آنها ذکر شده و به آزمایشات کنترل کیفیت این نوع دیوارها پرداخته شده است. در انتها با بیان یک نمونه مطالعه‌ موردی ساخت SB درحاشیه‌ لندفیل Tempe Tip در استرالیا و نتایج آزمایشات پیزومتریک قبل و بعد از ساخت آن، کاربرد این نوع از دیوارهای دوغابی و اثر بخشی آنها مورد بحث قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

دیوارهای دوغابی، بنتونیت، موانع نفوذ ناپذیر، سیمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.