ایجاد پوشش نیکل آبگریز روی مس به روش رسوب دهی الکتروشیمیایی و بررسی مقاومت به خوردگی آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و دومین همایش ملی مهندسی سطح و ششمین همایش تخصصی فراوری مواد با لیزر
  • کد COI اختصاصی: ISSE22_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسمعیلی

دانشگاه محقق اردبیلی (دانشجوی کارشناسی ارشد)

حسنعلی رسولی

دانشگاه محقق اردبیلی (استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی)

چکیده

در این تحقیق، پوشش نیکل آبگریز به روش رسوب دهی الکتریکی دو مرحلهای بر روی زیرلایه مسی ایجاد شد. موفولوژی پوشش، زاویه ی ترشوندگی و مقاومت به خوردگی پوشش به ترتیب توسط میکروسکوپالکترونی روبشی نشر میدانی ( FE-SEM )، دستگاه اندازه گیری زاویه ی تماس و دستگاه پتانسیواستات بررسی شد. تصاویر FE-SEM نشان داد که مورفولوژی شبیه گلکلم به صورت یکنواخت، روی سطح ایجاد شد. اینمورفولوژی منحصر به فرد باعث محبوس شدن و تشکیل بسته های هوا در زیر قطره آب می شود که می تواند تماس رطوبت با پوشش را کاهش دهد. زاویه ی تماس قطره آب ۴ میکرولیتری روی پوشش تازه تهیه شده پساز قرار گرفتن در معرض هوا به مدت دو هفته، به ۱۳۰ درجه رسید که نشان دهنده ی آبگریزی مناسب پوشش است. آزمون پلاریزاسیون پتانسیودینامیکی نشان داد که پوشش نیکل آبگریز، مقاومت خوردگی خوبی را درمحلول ۵ / ۳ درصد وزنی نمک طعام دارد. وجود پوشش آبگریز منجر به تشکیل فصل مشترک هوا رطوبت –روی پوشش می شود که از نفوذ یونهای خورنده جلوگیری می کند.

کلیدواژه ها

رسوب دهی الکتریکی نیکل؛ مورفولوژی ؛ آبگریزی؛ مقاومت خوردگی؛ پلاریزاسیون پتانسیودینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.