ارائه برنامه مدیریت راهبردی زیست محیطی تصفیه خانه پساب صنعتی به روش مدل تحلیلی SWOT(تصفیه خانه پساب صنعتی کارگاههای کارون شرکت ملی حفاری اهواز )

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهوش چنگیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم

کتایون ورشوساز

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

چکیده

بخشی از آب مصرفی به صورت پسابهای شهری و صنعتی دفع می گرددکه در اینجا وظیفه اصلی به عهده متخصصین محیط زیست و صنایع آب و فاضلاب است تا با بهره گیری از راهکارهای دقیق و علمی به توانمند سازی و مدیریت هر چه بهتر تصفیه خانه ها بپردازند. بدین منطور متخصصین می توانند به برنامه ریزی راهبردی روی آورند . یکی از متدهای تدوین راهبرد ، روش SWOT [1]می باشد . افراد جامعه پژوهش در این تحقیق، شامل کلیه افراد درگیر با موضوع، بوده است . ابزار مورد استفاده دراین پژوهش مصاحبه به شیوه حضوری و گفتگو و پرسشنامه و بازدید از منطقه مطالعاتی بوده است. برای تحلیل اطلاعات از ماتریس SWOT و برای ارائه راهبردهای مناسب از ماتریس QSPM[2] استفاده شده است . کار فهرست برداری عوامل با استعانت از پرسشنامه انجام شد و در خصوص رتبه بندی عوامل ، از روش [3]AHPبهره گرفته شد و در ادامه ،کار تکمیل جداول ارزیابی عوامل داخلی و خارجی به انجام رسید ، بعد از آن جدول SWOT تشکیل شد و راهبردها تعیین گردید، سپس برای الویت بندی راهبردها از ماتریس QSPM استفاده گردید .نتایج نشان می دهد که تصفیه خانه در محیط تهاجمی که محیطی با رویکرد مثبت می باشد قرار دارد و اولین و موثرترین راهبرد به منظور تقویت هر چه بیشتر شرایط کنونی ، بکارگیری قوانین و مقررات زیست محیطی در جهت اجرای مقررات کیفیت آب و فاضلاب از سوی مجتمع با امتیاز 831/7، می باشد.

کلیدواژه ها

ماتریس SWOT ,عوامل داخلی ، عوامل خارجی ,مدیریت راهبردی ، ماتریس QSPM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.