بررسی استعاره های مفهومیدر ترجمه کردی سورانی صحیفه سجادیه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_814
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو قادری

دانشجوی دکتری زبانشناسی، گروه زبان انگلیسی و زبانشناسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

اکرم کرانی

استادیار گروه زبان انگلیسی و زبانشناسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی استعارههای مفهومی در چارچوب نظری زبانشناسی شناختی، طبق نظریه لیکاف و جانسون( ۱۹۸۰ ( درباره استعاره مفهومی پرداخته بود. در این راستا مجموعه دعاهای امام سجاد(ع) در ترجمه کردی سورانیصحیفه سجادیه مورد بررسی قرار گرفت. هدف از این جستار بررسی مفاهیم استعاری و چگونگی بیان مفاهیم انتزاعیحوزه مذهب در قالب حوزه های ملموس مادی بود. در این تحقیق کتابخانه ای، استعاره های مفهومی که شاملاستعارههای وجودی، جهتی و ساختی بودند در متن ترجمه کردی سورانی صحیفه سجادیه گردآوری و بررسی شدندو ملاحظه گردید که همه انواع استعارههای مفهومی در ترجمه کردی سورانی صحیفه سجادیه وجود دارند.استعارههای وجودی با ۲۴ / ۷۷ %، استعارههای ساختی ۷۶ / ۱۶ % و استعارههای جهتی ۶ % به ترتیب بیشتریناستعارههای مفهومی را به خود اختصاص داده بودند، همچنین در میان استعارههای جهتی ۰۱ / ۶۲ % به استعارههایپدیدهای )مادی(، ۴۸ / ۲۲ % به استعاره های ظرف و ۵۰ / ۱۵ % به استعاره تشخیص یا جاندارپنداری تعلق داشتند. طبقاین پژوهش استعارهها در متن ترجمه کردی صحیفه سجادیه به گونهای به زبان کردی سورانی انتقال داده شده بودندکه خواننده کرد زبان بدون هیچ گونه ابهامی بتواند این مفاهیم را درک کرده و از زیباییهای کلام تاثیر بپذیرد.

کلیدواژه ها

استعاره مفهومی، زبانشناسی شناختی، کردی سورانی، استعاره جهتی، استعاره ساختاری، استعاره وجودی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.