بازتاب آموزه های تعلیمی اخلاق ناصری درسندتحول بنیادین آموزش وپرورش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرمعلی اکبری

دانشگاه فرهنگیان، مشهد

چکیده

اخلاق ناصری ازکتب برجسته اخلاقی و تعلیمی قرن هفتم میباشد که در آن به نظام ارزشی حاکم بر فرایند تعلیم وتربیت انسانی توجه ویژه ای شده و اساس آن برحکمت عملی نهاده شده است و معتقد است که اگر انسان مطابق مصلحت، از روی ارادت برقاعده مستقیم حرکت کند، به تدریج، سوی علم، معارف، آداب وفضایل گراید و انوارالهی بر او می تابد ومجاورت ملاء اعلی قرار می گیرد. این نگرش که از اهداف متعالی وکمال انسان می باشد، درتدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، که بر مبنای فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم وتربیت رسمی و عمومی بناشده، در افق چشم انداز، نمودی عینی دارد و در آن به فطرت الهی، میل به معرفت، حیات طیبه و عملیاتی نمودن آموزه های اخلاقی، توجه ویژه ای شده، این سند که نقشه عملی تحول در نظام آموزش و پرورش را مشخص می کند، با الهام از اسناد بالا دستی، نظیر قانون اساسی، سیاست های کلی نظام، سند چشم انداز بیست ساله و فلسفه تعلیم و تربیت درجمهوری اسلامی ایران، در افق ۱۴۰۴ تدوین شده است. با توجه به این که در سند تحول، تاکید بر استفاده از ذخایر زبان و ادب فارسی در همه سطوح تربیت رسمی و عمومی شده، تاثیرپذیری این سند از متون اخلاقی کلاسیک فارسی که به نوعی پیش -الگوهای تعلیمی به شمار می رود، در متن اخلاق ناصری به اثبات می رسد.

کلیدواژه ها

اخلاق ناصری، حکمت عملی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.