موانع به کارگیری روش های تدریس و یادگیری فعال در کارگاه های برق اداره فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PECONF06_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزائی

دکتری برق قدرت، مربی فنی و حرفه ای، مرکز شماره - ۲۶ هوراند، سازمان فنی و حرفه ای، استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

علی عباس پور

کارشناسی، رئیس فنی و حرفه ای، مرکز شماره ۲۶ هوراند، سازمان فنی و حرفه ای، استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

سعید عباس زاده

کارشناسی، مهارت آموز فنی و حرفه ای، مرکز شماره ۲۶ هوراند، سازمان فنی و حرفه ای، استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

امیر عباس زاده

کارشناسی، مهارت آموز فنی و حرفه ای، مرکز شماره ۲۶ هوراند، سازمان فنی و حرفه ای، استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

یحیی شکرانه

کارشناسی، مهارت آموز فنی و حرفه ای، مرکز شماره ۲۶ هوراند، سازمان فنی و حرفه ای، استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

چکیده

< p> در این پژوهش مشکلات به کارگیری روش های تدریس و یادگیری فعال توسط مربیان مهارت آموزی دوره های زیر مجموعه رشته برق اداره فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شد وجامعه آماری را اکثر کارگاه آموزشی های مهارت آموزی دوره های زیر مجموعه رشته برق استان آذربایجان شرقی تشکیل دادند و ۲۰درصد کارگاه های آموزشی تشکیل دهنده جامعه آماری، حجم نمونه آماری را تشکیل دادند که با روش های نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت بررسی مشکلات مربوط به یاددهنده و مشکلات مربوط به یادگیرنده از پرسشنامه محقق ساخته و جهت بررسی مشکلات مربوط به برنامه ریز و مشکلات مربوط به کارگاه آموزشی از روش مشاهده و از روش مصاحبه نیز جهت بررسی مشکلات به کارگیری روش های تدریس و یادگیری فعال استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد عدم آشنایی مربیان با دانش استفاده از روش های آموزش فعال با میانگین ۴/۳۵ مسائل مربوط به دانش محتوا و کارآموز یا مهارت آموز مرتبط با محتوا با میانگین۲۵ / ۴ مسائل مربوط به انتخاب اهداف آموزشی با میانگین ۳/۳۲، مسائل مربوط به ارزیابی یادگیری مهارت آموزان با میانگین ۹۲ / ۳ ، عدم استفاده از طراحی آموزشی با میانگین ۹۷ / ۲ ، مسائل مربوط به تعامل مهارت آموزا ن با یکدیگر با میانگین ۰۴ / ۴ ، ویژگی های گروه سنی مهارت آموزان با میانگین ۱۱ / ۵ و سطوح متفاوت مهارت آنها با میانگین ۴۸ / ۴ بیش از سطح متوسط موجب عدم به کارگیری روش های تدریس و یادگیری فعال شده است. بین نظرات مربیان و مدیران، مربیان مسائل فوق را با میانگین بالاتر نسبت به مدیران ارزیابی کرده اند.< /p>

کلیدواژه ها

تدریس، یادگیری فعال، مهارت آموزی، برق، مربی، آذربایجان شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.