بهینه سازی واحد تصفیه ی نفت میدان نفتی آزادگان جنوبی با استفاده از رویکرد بهینه سازی بی درنگ
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری های جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: NTOGP03_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 357
نویسندگان
پردیس دانشکده های فنی- دانشگاه تهران- تهران- ایران
پردیس دانشکده های فنی- دانشگاه تهران- تهران- ایران
پردیس دانشکده های فنی- دانشگاه تهران- تهران- ایران
پردیس دانشکده های فنی- دانشگاه تهران- تهران- ایران
چکیده
شرایط عملیاتی و راندمان دستگاه ها با گذر زمان تغییر یافته و در فاصله گرفتن سامانه از حالت بهینه تاثیرگذار است،بنابراین برای تولید حداکثر نفت و کاهش هزینه ها با استفاده از تاسیسات موجود، لازم است بهینه سازی به صورت لحظه ای انجامشود که به آن، بهینه سازی بی درنگ گفته می شود. در این پژوهش، هدف کمینه کردن میزان هزینه های عملیاتی تاسیساتسطحی میدان نفتی آزادگان، با رویکرد کوتاه مدت و در هر لحظه زمان است. برای استفاده از این روش، بایستی مدلی از سامانه یموردنظر به دست آورد و با گذشت زمان به دلیل تغییر شرایط عملیاتی و دستگاه ها، مدل را به روزرسانی کرد. شبیه سازی فرآیندکه شامل واحدهای مختلف بخش تصفیه ی نفت است در نرم افزار Aspen HYSYS انجام شده است. سپس به کمک آنالیز حساسیت، متغیرهای عملیاتی فرآیند که در تابع هدف تاثیرگذاری بیشتری دارد را مشخص نموده و پنج متغیر به عنوانمتغیرهای تصمیم گیری در نظر گرفته شد. پس از مدلسازی بر مبنای این متغیرها، روابط غیرخطی سامانه با روشهای مناسببه معادلات خطی تبدیل شده و می توان مسئله ی بهینه سازی را با استفاده از روش برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط حلکرد. در نهایت با استفاده از روابط خطی شده ی فرآیند و نقاط گسسته ی به دست آمده از شبیه سازی، مسئله ی بهینه سازی با روشMILP به کمک نرم افزار GAMS حل شده و مقادیر متغیرهای تصمیم گیری جهت رسیدن به حالت بهینه در فرآیند به دست آمد. نتایج نشان دهنده ی کاهش ۳۶/۲ درصدی در میزان هزینه های عملیاتی فرآیند است.کلیدواژه ها
بهینه سازی بی درنگ، بخش تصفیه ی نفت، میدان نفتی آزادگان جنوبی، GAMS ،Aspen HYSYS ،MILPمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.