بررسی تاثیرکودفسفر وپتاس برمیزان اسانس گیاه دارویی باریجه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد امیری

عضوعلمی گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور ،تهران

چکیده

گیاهان دارویی یکی از غنی ترین منابع کشور ما ایران هستند که می توان آن را طلای سبز نامید. گیاه دارویی باریجه یکی از خانواده های Umbelifereae بوده و در گذشته از آن در طب سنتی بسیار استفاده می شده است. از این گیاه به عنوان ضد عفونی کننده ، ضد درد ، سرفه ، آسم و درمان گوارشی و مقوی قسمت مورد استفاده استفاده می شود. قطعات مورد استفاده در باریجه شیرابه ای است که از برش های غده و کانتین از رزین ، اسانس ها و رزین هایی که به طور مکرر در صنایع مختلف ، از جمله صنعت عطرسازی ، به عنوان پایه عطرها استفاده می شود ، بدست می آید. تیمارهای کودی شامل کود سولفات پتاسیم در دو سطح ( a۱= ۰ و a۲= ۹۰ ) کیلوگرم در هکتار و کود سوپر فسفات تریپل در دو سطح ( b۱=۰ و b۲=۱۰۰ ) کیلوگرم در هکتار بکار برده شد. طرح بصورت فاکتوریل شامل ۴ تیمار a۱b۱, a۱b۲, a۲b۱, a۲b۲ در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که این گیاه هیچ تاثیری بر کود P ندارد ، اما برخی از مواد مغذی مورد نیاز برای کود K را تحت تاثیر قرار می دهد. کود K بر روی اسانس این گیاه تاثیر بسزایی داشت. اثر متقابل K و P در سطح ۵ درصد احتمالا بر اسانس این گیاه تاثیر معنی داری نداشت.

کلیدواژه ها

باریجه،کود،اسانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.