نقش اختلاط ماگمایی و مولفه های پوستهای در تشکیل گابرونوریتهای اوایل پرمین قوشچی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهلمین گردهمایی ملی علوم زمین
- کد COI اختصاصی: GSI40_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 218
نویسندگان
دانشگاه ارومیه، ارومیه
چکیده
عمده سنگهای مافیکی منطقه قوشچی از نوع گابروهای نوریتی هستند. با توجه به شواهد صحرایی، کانی شناسی و سنگ شناختی طی این تحقیق، مشخص گردید که آلایش پوستهای و اختلاط ماگمایی نقش اساسی در تشکیل و تحول گابرونوریتهای این منطقه داشته است. از جمله شواهد آلایش و اختلاط در گابرونوریتهای منطقه مورد مطالعه عبارتند از: وجود زینولیتهای الترامافیک و اسیدی در داخل گابرونوریتها هم در نمونه های صحرایی و هم در نمونه های میکروسکوپی، وجود بافتهای گلومروپورفیری، آنتی راپاکیوی و پوئی-کلیتیکی، وجود بافتهای نامتعادل در کنار هم مانند بافت افیتیک تا پوئی کلیتیک در یک مقطع، آلتراسیون انتخابی، منطقه بندی نوسانی و گاها معکوس در پلاژیوکلازها، وجود بافت غربالی و آثار تحلیل رفتگی و خوردگیهای خلیجی در پلاژیوکلازهایی با و تا حدودی در پیروکسنها، وجود آپاتیتهای سوزنی، اجتماع کانیهای نامتعادل در یک مقطع مثل اولیوین، هیپرستن، اوژیت، آنورتیت و بیوتیت.کلیدواژه ها
گابرونوریت، اختلاط، آلایش پوسته ای، قوشچیمقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.