بررسی حدود تصرف انسان در اعضای بدن و میزان مالیت و مالکیت آن در آنها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV05_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس آذربایجانی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی

مصطفی محمدی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی

چکیده

ارتباط انسان با اعضای بدن خویش، از مباحثی است که امروزه در حل برخی مسائل مستحدثه بدان توجه می کنند. تعیین نوع این رابطه و قلمرو آن با برر سی ریشه های بحث در متون فقهی، در برخی از مسائل فقهی و حقوقی، همچون اهدای عضو در زمان حیات و پس از آن و همچنین بحث اخذ مال در برابر عضو، اثر مستقیم خواهد دا شت.د ستیابی به دانش پیوند اعضا سبب طرح مباحث حقوقی واخالقی فراوانی شده ا ست که یکی از آنها نحوه ارتباط مالی بین دهنده و گیرنده عضو است. هدف از پژوهش حاضر بررسی حدود تصرف انسان در اعضای بدن و میزان مالیت و مالکیت آن در آنها می باشد. تعیین نوع این رابطه و قلمرو آن با بررسی ریشه های بحث در متون فقهی، در برخی از مسائل فقهی و حقوقی، همچون اهدای عضو در زمان حیات و پس از آن و همچنین بحث اخذ مال در برابر عضو، اثر مستقیم خواهد داشت.پژوهش حاضر از نوع کتابخانه ای و اسنادی است. بنابراین، در این ارتباط، کتب و مقالات داخلی و خارجی، سایت های اینترنتی و تمام اسنادی که مرتبط با موضوع بوده و ما را در اهداف مورد نظر یاری می کردند، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که این اعضای متعلق به خود شخص است و فقط در موارد محدود وبا شرایط ویژه به عنوان حکم ثانوی قابل انتقال به غیر ا ست. این امر بدین معنا ا ست که اع ضای بدن ان سان مالیت دا شته و دارای مالکیت ا ست و در نتیجه مانند سایر اموال قابل معامله در قالب عقد بیع خواهد بود.

کلیدواژه ها

تصرف انسان، حدود، اعضای بدن، مالیت، مالکیت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.