تصویربرداری به روش برش نگاری با گسیل پوزیترون (پت اسکن ) و کاربرد های آن در پزشکی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: EITCONF01_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 603
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک ،دانشگاه صنعتی نوشیروانی
چکیده
اسکن پت مقطع نگاری به کمک تشعشع پوزیترون است. در این روش سیستم از تعداد زیادی آشکارساز جرقه ای، که بیمار را احاطه کرده اند، ساخته شده است. از طرفی می دانیم که به دنبال نابودی یک پوزیترون و یک الکترون، دو فوتون با انرژی ۵۱۱ کیلو الکترون ولت، در دو راستای مخالف، صادر می شوند. در روش مقطع نگاری به کمک تشعشع پوزیترون، اطلاعات نقش شده لازم برای بازسازی تصویر، بر اساس کشف هم زمان دو فوتون مذکور، روی آشکارساز، بدست می آیند.مزیت عمده این روش تصویربرداری، گرفتن تصویر از عملکرد و فیزیولوژی می باشد. در این روش ابتدا ماده پرتودارو، به وسیله تزریق یا تنفس وارد بدن می شود. بعد از مدت زمان کمی که بر حسب نوع پرتو داروی استفاده شده، متفاوت می باشد، پرتوداروی استفاده شده، در عضو هدف تجمع پیدا می کند. پرتودارو، شامل رادیونوکلوئید (تابش کننده پوزیترون) است که به وسیله یک حامل وارد بدن می شود. بعد از تجمع رادیو ایزوتوپ در ناحیه هدف، رادیو ایزوتوپ تجزیه شده و ذرات پوزیترون تابش می کند. پوزیترون ها با الکترون ترکیب شده، پدیده نابودی، رخ می دهد. در این رخداد، دو فوتون گاما با زاویه ۱۸۰ درجه، تابش می شوند. هر فوتون ۵۱۱ کیلوالکترون ولت انرژی دارد. در صورتی که در دو آشکارساز مقابل هم، دو فوتون به صورت هم زمان یا اختلاف زمانی در حد چند نانوثانیه، ثبت شوند، به اصطلاح رایج، یک «رخداد صحیح» به وجود آمده است. این دو ثبت که در مقابل هم واقع شده اند، تشکیل یک خط می دهند. مجموعه این رخدادها، در آشکارساز، توزیع پرتودارو را نشان می دهند. در نتیجه ناحیه دقیق تجمع و مصرف پرتو دارو، اطلاعات فیزیولوژیکی از عضو مورد نظر را می دهد.کلیدواژه ها
گسیل پوزیترون، پت اسکن ،تله متابولیک ،MRI ،PET،FDGمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.