بررسی و احیاء جایگاه اسطوره شاهماران با رویکرد تیپشناسانه (زیست بوم بنیان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رهام امیرپور امرائی

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه آزاد تهران، واحد مرکز

حسین اردلانی

دکترا، استادیار، گروه فلسفه هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان

محمد عارف

دکترا، دانشیار انسانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک

پژمان دادخواه

دکترا، استادیار، گروه فلسفه هنر، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، واحد مرکزی

چکیده

بیان مسئله : لازم به ذکر است؛ مبحث اسطوره شناسی در ایران (بعد از دوران قاجار-پهلوی) از جمله مواردی بوده که در معقوله ی بازیابی و پیشرفت فرهنگ ما رونق فراوانی میباید و با توجه به افراد گم نام یا معروفی نظیر صادق هدایت و بهار و.. که سعی در شکوفایی رویکرد های دانش بنیان (شاید تا حدی ناسیونالیستی) بر اساس کهن الگوهایی داخلی در این عرصه داشتند اما به مرور آنچه از این راه : که فرهنگ ما به مثابه اصلی ترین منبع انسانی باید باشد؟! تنها همین واژه اسطوره برجای ماند و دیگر هرآنچه محبوب عامه گشت از غرب منتخب میشد و حتی آنچه که ثبت اسنادش به نام ایران موثق بود؛ آنچنان دستمایه بی مهری ها قرار گرفت که امروزه در بسیاری موارد شاهدیم به نام سایر ملل مشهور گشته! مانند اسطوره شاهماران! با اصالتی کهن در تفکر اقوام ماد! که متاسفانه هرلحظه وصله به نام عثمانی میگیرد.. فرجام در این پژوهش ما تلاش کردیم تا با دیدی زیست بنیان از تجارب کمتر شنیده شده از زادگاه خود نگارنده (امیرپور) در این راستا بهره بیشتری برده و از ارتباط و تاثیرات دفاع از چنین گنجینه هایی از اقتصاد، خلاقیت و فلسفه راه هایی برای پیشرفتمان در آتی بگشاییم.. هدف : علاوه بر این سخنان قصد داریم تا این پژوهش را در آزمایشی پیش ببریم که همواره عیان باشد در باب هنر نوشتن میتواند خودش؛ هنری نیز باشد! روش تحقیق : گرچه منابع اسطوره شناسی در ایران امروز؛ بسیار زیاد است اما! ما به فرم تخصصی نسبت به شناخت اسطوره ی شاماران در این تحقیق منابع چندانی نیافتیم و نسبتا نوآوریم! اما از هرآنچه متون و یا اسناد میدانی؛ جهت بازدید میسر بود؛ استفاده کردیم و این پژوهش کیفی و کاربردی بوده و جنبه ای توصیفی-تحلیلی دارد. جمع بندی : در پایان هم چشم اندازی خوش داریم که با فزونی چنین مقالاتی و تنظیم چرخدنده های افکار چه بسا روزی : هر من یک اسطوره شود! ، امید که مفید واقع گردد..

کلیدواژه ها

ادبیات، شاماران، تیپشناسی، اپیدمی، اسطوره، ایران، جهان، ماد، روح هنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.