اثرات پویایی اقتصاد سایه و آلودگی محیط زیست بر قیمت سهام انرژی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MMEA01_0733
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل احمدیان طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، ایران

ندا رضائی

کارشناس ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی تابران، مشهد، ایران

چکیده

هدف: اقتصاد سایه ای، بخش مهم و انکارناپذیر اقتصاد تمام کشورها بخصوص کشورهای در حال توسعه است. اکثر واحدهای فعال در این بخش ازاقتصاد، دارای اثرات جانبی منفی زیست محیطی می باشند. با توجه به طرح مباحث توسعه پایدار و فشارهای جهانی رو به رشد به منظور اتخاذسیاست هایی در جهت حفظ و حمایت از محیط زیست، توجه به عواملی که سلامت محیط زیست را در معرض تهدید قرار میدهد، از اهمیت جدیبرخوردار می باشد. بنابراین هدف اصلی این مطالعه بررسی اثرات پویایی اقتصاد سایه و الودگی محیط زیست بر قیمت سهام انرژی در شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.روش شناسی: برای آزمون فرضیه های مطالعه از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده گردیده است. جامعه آماری این پژوهش پس از اعمال برخیمحدودیتهای موجود در این پژوهش، شامل ۱۴۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ میباشد.یافته ها: نتایج حاکی از وجود ارتباط معنادار بین حجم اقتصادهای سایه، قیمت های سهام انرژی و آلودگی محیط زیست میباشد. نتایج نشان از وجوداثرات منفی انتشار دی اکسید کربن بر قیمت های سهام انرژی دارد. علاوه بر این ، یک رابطه U شکل نیز بین اقتصاد سایه و قیمت سهام انرژی یافتشد که در سطح اولیه اقتصاد سایه است و واکنش قیمت سهام انرژی منفی است. پس از آن، در مراحل بعدی و پیش از سطوح پایانی اقتصادهای سایه،واکنش آن مثبت خواهد بود. علی رغم این که مصرف انرژی موجب افزایش قیمت سهام انرژی میشود، آلودگی محیط زیست ارزش قیمت سهام انرژیرا کاهش میدهد.

کلیدواژه ها

اقتصاد سایه، الودگی محیط زیست، قیمت سهام انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.