بررسی تأثیر فرآیند پاستوریزاسیون بر میزان باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیارشور پاستوریزه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_687
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده نوحی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

جواد کرامت

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد شاهدی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

متالاکسیل یک قارچ کش جذبی است و به دلیل طیف وسیع اثر آن، در سراسر جهان برای انواع محصولات میوه و سبزی استفاده می شود. در این تحقیق که در بهار سال 1389 در اصفهان انجام شد، اثر فرآیند پاستوریزاسیون بر میزان کاهش باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیارشور پاستوریزه مورد بررسی قرار گرفت. خیارها در روز چهارم پس از سم پاشی برداشت شده و مقدار متالاکسیل در آن ها به وسیله HPLC اندازه گیری شد. مقدار باقی مانده متالاکسیل در خیارهای شسته شده 31/2 میلی گرم بر کیلوگرم بود. به منظور بررسی تأثیر دماهای متفاوت پاستوریزاسیون برمیزان کاهش باقی مانده متالاکسیل، از چهار دمای متفاوت (70، 75، 80 و 85 درجه سانتی گراد) برای پاستوریزه کردن خیارها استفاده شد. نتایج نشان دادکه فرآیند پاستوریزاسیون میزان باقی مانده متالاکسیل را در محصول به کمتر از 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم (MRL) کاهش داد. میزان کاهش باقی مانده متالاکسیل در اثر فرآیند پاستوریزاسیون در دماهای 70، 75، 80 و 85 درجه سانتی گراد به ترتیب 87، 90، 91 و92 درصد بود. دو هفته پس از انبارداری محصول، باقی مانده ای از متالاکسیل در خیارشورها قابل اندازه گیری نبود

کلیدواژه ها

باقی مانده آفت کش، خیار، حد بیشینه مجاز، پاستوریزاسیون، HPLC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.