تاثیر سطوح مختلف تفاله خشک شده سیب با و بدون آنزیم بر فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_559
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قنبرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پرورش و تولیدات طیور دانشکده کشاورزی دان

نظر افضلی

عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

آرش امیدی

عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

همایون فرهنگ فر

عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

هدف از انجام این آزمایش بررسی تاثیرسطوح مختلف تفاله خشک شده سیب و آنزیم (ناتوزیم پلاس) بر روی برخی از پارامترهای خونی جوجه های گوشتی بود. این آزمایش در واحد تحقیقاتی مرغ گوشتی دانشکده کشاورزی بیرجند در زمستان سال 1389 انجام گرفت. در این تحقیق از 320 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس 308) در قالب 8 تیمار آزمایشی که هر تیمار دارای 4 تکرار و 10 جوجه به ازای هر تکرار بود بر پایه طرح کاملا تصادفی و بصورت فاکتوریل (4*2) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل تفاله خشک شده سیب در چهار سطح (صفر، 5، 10 و 15 درصد) و آنزیم در دو سطح (صفر و 05/0 درصد) بودند. طول دوره آزمایش 42 روز بود. فاکتورهای اندازه گیری شده شامل تری گلیسرید، کلسترول، LDL، HDL و VLDLبودند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که افزودن تفاله خشک شده سیب به جیره های آزمایشی باعث کاهش میزان تری گلیسرید سرم خون جوجه ها گردید بطوری که تیمارهای شماره 7، 2، 3 و 4 بطور معناداری نسبت به تیمار شاهد دارای میزان تری گلیسرید سرم کمتری بودند) 05/0(p< . همچنین افزودن 15 درصد تفاله خشک شده سیب باعث کاهش معنا داری در مقدار VLDL سرم خون آنها نسبت به تیمار شاهد گردید اما سایر تیمارهای آزمایشی دارای اختلاف معناداری نسبت به تیمار شاهد نبودند) 05/0.(p< از طرفی میزان کلسترول، LDL و HDL سرم خون جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف تفاله خشک شده سیب (با و بدون آنزیم) نسبت به تیمار شاهد دارای اختلاف معناداری نبود) 05/0(p< .

کلیدواژه ها

آنزیم، تفاله خشک شده سیب، جوجه گوشتی، فراسنجه های خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.