ترکیب شیمیایی، خصوصیات تجزیه پذیری و میزان تولید گاز بقایای خشک زعفران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید کاردان مقدم

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

محمدحسن فتحی نسری

اعضای هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

رضا ولیزاده

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

همایون فرهنگ فر

اعضای هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

چکیده

در این آزمایش ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی علوفه زعفران با روش های تولید گاز و کیسه های نایلونی مورد مطالعه قرار گرفت. میزان تولید گاز و تجزیه پذیری ماده خشک این ماده خوراکی در زمان های صفر ، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت تعیین شد. مجموع گاز تولید شده در طی زمان های ذکر شده به ترتیب برابر با 95/8، 27/17، 43/26، 30/38، 17/40، 29/48، 58/50 و 62/51 میلی لیتر به ازای 200 میلی گرم نمونه بود. همچنین بیشترین شدت تولید گاز تا زمان 16 ساعت پس از انکوباسیون اتفاق افتاد و پس از آن تولید گاز با شدت کمتری ادامه یافت. نتایج حاصل از روش کیسه های نایلونی نشان داد که بخش سریع تجزیه، کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه ماده خشک این علوفه به ترتیب برابر با 32 درصد ، 2/39 درصد و 3/4 درصد در ساعت بود. انجام آزمایشات درون تنی در سطح مزرعه برای بررسی استفاده مطلوب تر از این خوراک خشبی پیشنهاد می شود

کلیدواژه ها

ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای، تولید گاز، بقایای زعفران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.