بنیان های نظری، مولفه ها و نتایج مثبت اندیشی آکادمیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: CONFEP01_0659
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا علمی جهان

دانشجوی کارشناسی ارشد بهسازی منابع انسانی (گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل)

حسین تقوی

عضو هیئت علمی دانشگاه (استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل)

مهدی معینی کیا

عضو هیئت علمی دانشگاه (استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل)

چکیده

بهبود و پیشرفت فراگیران بهعنوان معیارهای اصلی قضاوت در مورد کیفیت نظامهای آموزشی مستلزم وجود شرایط و عواملی منجمله عوامل محیطی و زمینه ای است که در آن مسئولان، عاملان و ذینفعان آموزشی احساس اشتیاق، تعهد و تاثیرگذاری بر فرایند یاددهی یادگیری و بروندادهای آن دا شته با شند؛ مطالعه حا ضر با بهره گیری از مبانی نظری و تحقیقات قبلی و ا ستفاده از مطالعات کتابخانه ای و مرور ا سناد، در پی رو شن سازی بنیانهای نظری، مولفه ها، شرایط ایجاد و نتایج عمده مثبت اندیشی ا ست. نتایج مطالعه حا ضر نشان میدهد، به لحاظ نظری، مثبت اندیشی اکادمیک ریشه در روان شنا سی مثبت گرا و نظریه شناختی-اجتماعی دارد و از سه مولفه کارآمدی جمعی، تاکید علمی و اعتماد جمعی شکل گرفته است. از طرف دیگر مطالعات محدود انجام شده نشان میدهد که سایر عوامل زمینه ای مانند ساختار تسهیل کننده، همچنین خصوصیات فردی -روانی و نیز موقعیت اجتماعی اقتصادی عاملان آموزشی درگیر در تعاملات حرفه ای محیط آموز شی، کیفیت فعالیتهای آموز شی و پرورشی، بازخورد سازنده و امنیت روانی و شغلی منجر به ارتقای مثبت اندیشی اکادمیک می شود. نهایتا نتایج تحقیقات مختلف در طی دهه گذ شته حاکی از نقش مثبت آن در بهبود پیشرفت تحصیلی، نگرشهای شغلی و تو سعه حرفه ای عاملان آموزشی، جلب مشارکت اجتماعی، تقویت رفتارهای فرانقشی و رهبری اثربخش آموزشی است. تامل در مورد عوامل موثر و نتایج مثبت اندیشی اکادمیک بیانگر وجود رابطه تعاملی بین مثبت اندیشی اکادمیک و بروندادهای آموزشی است.

کلیدواژه ها

مثبت اندیشی آکادمیک؛ تاکید علمی؛ کارآمدی جمعی؛ اعتماد جمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.