بررسی تا ثیر مشارکت اجتماعی کتابداران در دستیابی اعضای کتابخانه های عمومی به عدالت اجتماعی با میانجی گری اعتماد اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: CONFEP01_0232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نورقم

علیرضا بهنام فرد

کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نورقم

چکیده

هدف از انجام این پژوهش تحلیل تاثیر مشارکت اجتماعی کتابداران بر دستیابی اعضای کتابخانه های عمومی استان مرکزی به عدالت اجتماعی با میانجی گری اعتماد اجتماعی بود که به روش توصیفی-همبستگی انجام شد. جامعه موردبررسی شامل ۱۷۴ نفر کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ -۱۳۹۹ بوده و نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده با کمک فرمول کوکران ۱۰۳ نفر تعیین شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های مشارکت اجتماعی حسن زاده (۱۳۹۴)، عدالت اجتماعی نیهوف و مورمن (۱۹۹۳) و اعتماد اجتماعی صفاری نیا و شریف (۱۳۸۹) بود که ضریب پایایی برای آن به ترتیب برابر با ۰/۸۰۲، ۰/۹۱۱ و ۰/۷۱۴ محاسبه شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS۲۵ در سطح توصیفی برای فراوانی، میانگین و انحراف معیار و در سطح استنباطی از آزمونهای همبستگی، رگرسیون و تحلیل واریانس برای آزمون فرضیه های پژوهش بهره گرفته شدند.نتایج پژوهش نشان داد که بین مولفه های مشارکت غیررسمی امور خیریه ای و شرکت فعالانه (همیارانه) کتابداران و عدالت اجتماعی اعضای کتابخانه های عمومی استان مرکزی رابطه معنیداری وجود ندارد؛از طرفی مولفه های مشارکت غیر رسمی مذهبی کتابداران شبکه های اجتماعی کتابداران و عدالت اجتماعی اعضای کتابخانه های عمومی استان مرکزی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. همچنین بین نظرات پاسخ گویان در خصوص رابطه بین مشارکت اجتماعی کتابداران بر دستیابی اعضای کتابخانه های عمومی استان مرکزی به عدالت اجتماعی برحسب ویژگیهای جنسیت، سن، میزان تحصیلات، سابقه خدمت و رشته تحصیلی تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. در پایان یافته ها مشخص شد که مشارکت اجتماعی کتابداران به صورت مثبت و معنیدار عدالت اجتماعی اعضا را پیشبینی میکند ولی اعتماد اجتماعی به صورت منفی و معنیدار قادر به پیشبینی عدالت اجتماعی اعضای کتابخانه های عمومی استان مرکزی است.

کلیدواژه ها

مشارکت اجتماعی، عدالت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، کتابداران، کتابخانه عمومی، استان مرکزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.