برآورد مولفه های واریانس برخی صفات مهم اقتصادی در مرغان بومی مازندران با استفاده از روش آماری بیزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_418
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پورطهماسبیان

دانش آموختگان کارشناسی ارشد

نصراله پیرانی

اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز

صادق علیجانی

اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز

جلیل شجاع

چکیده

در این مطالعه برای برآورد مولفه های واریانس از تعداد 76000 رکورد مربوط به مربوط به 19 نسل، که در خلال سال‌های 1370 تا 1389 توسط مرکز اصلاح نژاد و تکثیر و ترویج مرغان بومی مازندران تهیه شده بود، استفاده گردید. صفات مورد مطالعه شامل وزن بدن در هشت هفتگی، سن بلوغ جنسی، وزن تخم مرغ در سی هفتگی، میانگین وزن تخم مرغ در بیست و هشت، سی و سی و دو هفتگی، تراکم تخم گذاری و تعداد تخم مرغ بود. مقادیر مولفه‌های واریانس و وراثت پذیری ها با استفاده از چهار مدل مختلف و آنالیزهای تک و چند صفتی و روش بیزی مبتنی بر تکنیک نمونه گیری گیبس بعنوان روشی بسیار نوین و قدرتمند و نرم افزار GIBBS3F90 برآورد شدند. در این تحقیق اثر ترکیب نسل - نوبت جوجه کشی در تمامی صفات، اثر جنسیت فقط در صفت وزن بدن و تعداد روزهای تخمگذاری (بعنوان متغیر کمکی) تنها در صفت تعداد تخم مرغ بعنوان اثرات ثابت و اثرات ژنتیک افزایشی مرغان، ژنتیک مادری و محیط دائمی مادری بعنوان اثرات تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. دامنه مقادیر وراثت پذیری با مدل‌های مختلف در مورد صفات مورد بررسی به ترتیب میانگین وزن تخم مرغ 0.48 تا 0.53، وزن تخم مرغ در سی هفتگی 0.38 تا 0.40، سن بلوغ جنسی 0.30 تا 0.40، وزن بدن در هشت هفتگی 0.21 تا 0.33، تعداد تخم مرغ 0.13 تا 0.19 و تراکم تخم گذاری 0.14 تا 0.18 محاسبه گردید.هدف اصلی این مطالعه برآورد مولفه های واریانس برخی صفات مهم اقتصادی در مرغان بومی مازندران با استفاده از روش آماری بیزی و چهار مدل مخلتلف با انجام آنالیزهای تک و چند متغیره بود.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: بیزی مبتنی بر تکنیک نمونه گیری گیبس، پارامترهای ژنتیکی، مرغان بومی مازندران، مولفه‌های واریانس‌

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.