رسانه های نوین در اطلاع یابی پژوهش های علوم اسلامی: مورد پژوهی در حوزه های علمیه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات رسانه های نوین، دوره: 8، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_NMS-8-29_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره افتخار

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

ثریا ضیایی

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

هادی شریف مقدم

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

این مقاله با هدف بررسی تاثیر رسانه های نوین در اطلاع یابی، بر مبنای مدل الیس در حوزه های علمیه، به مطالعه ۳۲۳ طلبه استان فارس و استان بوشهر می پردازد. روش تحقیق به کاررفته، پیمایشی، روش نمونه گیری چند مرحله ای، و گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه است. برای سنجش روایی، از روایی صوری و برای تعیین پایایی، از ضریب آلفای کرنباخ استفاده گردید. داده ها با استفاده از روشهای آمار استنباطی و آزمون های نا پارامتریک (آزمون فریدمن و ویل کاکسون) تجزیه و تحلیل گردید. بررسی منابع اطلاعاتی (۱۳/۳)، مرور سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی مرتبط با موضوع (۹۲/۳)، استفاده از پایگاه های اطلاعاتی (۴۸/۳)، مطالعه چکیده یا خلاصه مقاله یا کتاب (۴۸/۲)، به ترتیب جهت تشخیص نیاز اطلاعاتی، شناسایی، جستجو، رویارویی با منابع اطلاعاتی، توسط طلاب در اولویت اول قرار می گیرند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که طلاب حوزه های علمیه استان فارس و استان بوشهر با توجه به نقش رسانه های نوین از مدل استاندارد رفتار اطلاعیابی تبعیت نکرده و میزان پیروی پاسخگویان از مراحل رفتار اطلاع یابی مناسب کم است.

کلیدواژه ها

رسانه های نوین, مدل الیس, اطلاع یابی, حوزه علمیه, استان فارس, استان بوشهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.