مقایسه تست تعادل پویا وای در افراد دارای کف پای صاف و طبیعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT05_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث کچویی

کارشناس ارشد، گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

فواد صیادی

کارشناس ارشد، گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد کریمی زاده اردکانی

استادیار، گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: ناهنجاری کف پای صاف یکی از ناهنجاریهای شایع در اندام تحتانی است و به دلیل اهمیت بالای کف پای صاف بهعنوان نقطه اتکا بدن و تاثیرگذاری این نقطه بر عملکرد این احتمال وجود داردکه ناهنجاری کف پای صاف بتواند بر عملکرداندام تحتانی و تعادل فرد اثر منفی بگذارد. لذا در این تحقیق به مقایسه قابلیت رسش در تست تعادلی وای در افراد دارایکف پای صاف و طبیعی پرداخته شده است. روش کار: ۵۲زن با دامنه سنی ۱۸تا ۲۳سال انتخاب و به صورت هدفمند دردو گروه ۲۶نفری دارای کف پا صاف و کف پای طبیعی قرار گرفتند. از هر دو گروه تست تعادل وای در هر سه جهت قدامی،خلفی-خارجی و خلفی-داخلی گرفته شد و نتایج با طول اندام تحتانی نرمال شدند. در نهایت به منظور بررسی تفاوت بینگروهی با توجه به ترمال بدن داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که بین دو گروهدر فاکتور تست تعادل وای در جهات خلفی-داخلی و خلفی-خارجی و همچنین نمرات ترکیبی این تست بین دو گروه تفاوتمعناداری وجود دارد ولی در جهت قدامی بین دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهشنشان داد که ناهنجاری کف پای صاف میتواند بر تعادل افراد تاثیر منفی بگذارد لذا پیشنهاد میشود در بررسی این افراد وهمچنین هنگام طراحی پروتکلهای تمرینی به تعادل این افراد توجه ویژه شود.

کلیدواژه ها

تعادل، ثبات وضعیتی، کف پای صاف، پاسچر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.