کارایی مدل ریزمقیاس سازی آماری LARS-WG در پیش بینی تغییرات دمایی مناطق خشک (مطالعه موردی : استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC12_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ذرتی پور

استادیارگروه علوم طبیعت دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی خوزستان

میترا چراغی

استادیار گروه علوم طبیعت دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی خوزستان

راضیه قائم نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اکوهیدرولوژی دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی خوزستان

چکیده

مولدهای آب و هوایی با ظرفیت تولید طیف گسترده ای از متغیرهای آب و هوایی برای استفاده در کاهش مقیاس آماری، آینده امیدوارکننده ای برای مطالعات آب و هوا دارند. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد مولد آب و برای شبیه سازی داده های آب و هوا، در استان خوزستان (ایستگاه های آبادان، LARS-WG هوای تصادفی دزفول و اهواز) انجام گرفت. در این مطالعه متغیرهای آب وهوای نظیر دمای حداقل و حداکثر و بارش در دوره زمانی ده ساله شبیه سازی شده و با داده های مشاهداتی مقایسه شدند. نتایج آماری ضریب همبستگی پیرسون EF و RMSE ،R۲ نشان دهنده عملکرد خوب مدل LARS-WG در پیش بینی حداکثر دما به ترتیب با r۲=۰/۸۸ وEF=۰/۸۵,RMSE=۴/۴۴ عملکرد ضعیف هر مدل در پیش بینی بارش به ترتیب با R۲=۰/۰۱,RMSE=۵/۷,EF=۶۰ بوده است. به طور کلی ، LARS-WG در شبیه سازی داده های آب و هوایی بلندمدت در استان خوزستان به ویژه در رابطه با داده های دما نسبتا خوب عمل کرده است، البته نیاز به کار بیشتر در حوضه دارند.

کلیدواژه ها

ریزمقیاس سازی، مدل LARS-WG، خوزستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.