مقایسه انواع روش های درون یابی در بررسی توپوگرافی بستر مخازن سدها با استفاده از نرم افزار ArcGis و GS پلاس (مطالعه موردی مخزن سد دز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC12_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام یباره پور

دکترای سازه های آبی شرکت مهندسین مشاور پوراب

منصور استاد علی عسکری

مدیرعامل شرکت مهندسین مشاورین پوراب

مصطفی نکوییان فر

رییس گروه هیدروگرافی و مقطع برداری- سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

با توجه به این که سدها مهم ترین منابع ذخیره آبی و تولید انرژی های برق آبی به شمار می آیند لذا بررسی روند رسوب گذاری و توپوگرافی بستر مخازن آنها حائز اهمیت فراوانی است. بنا براین در این مطالعه چند روش درون یابی با استفاده از دو نرم افزار Arcgis , GS پلاس مورد بررسی قرار گرفت و از داده های هیدروگرافی برداشت شده از مخزن سد دز در سال ۱۳۹۵ نیز بعنوان داده های ورودی استفاده شد. برای ارزیابی دقت روش های برداشت دادهای توپوگرافی مخزن از روش اعتباریابی متقاطع استفاده گردید. نتایج نشان داد که روش کریجینگ با تابع exponential و مقادیر MAE و MBE به ترتیب به میزان ۲/۲۵ و ۰/۰۳۴- بهترین روش برای درون یابی توپوگرافی بستر است و روش اسپیلاین فقط روند کلی توپوگرافی بستر را به خوبی تخمین زده است

کلیدواژه ها

توپوگرافی بستر، هیدروگرافی سد دز، درون یابی، روش کریجینگ، GC پلاس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.