بررسی الزامات رویارویی با جهانی شدن اقتصاد در پرتو جهاد اقتصادی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جهاد اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EJIC01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد آخوندیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، گرایش مالی، دانشکده مدیریت د

سیدمحمدباقر زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، گرایش کسب و کار الکترونی

سیده فاطمه نورانی پهنهکلایی

دانش آموخته کارشناسی بازرگانی، همکار پژوهشی، دانشکده مدیریت دانشگاه

چکیده

جهاد اقتصادی، یعنی مبارزه اقتصادی؛ مبارزه ای که به عزت ملت ایران و حرکت به سوی رشد، توسعه و تعالی در ابعاد مختلف اقتصادی منجر شود. در هر مبارزه ای ضرورت دارد که هدف، حوزه و حریف مبارزه تعیین و شناخته شود. انگیزه هر مبارزه یا دفاع از وضع موجود است، یا کسب قلمرو های جدید؛ حالت اول آن جهاد دفاعی و حالت دوم جهاد ابتدایی است. عصر حاضر، بین المللی » مقطعی است که جهانی شدن به عنوان یکی از ویژگی های بارز آن محسوب می شود. این پدیده با مفاهیمی مانندو ... همراه شده است. باید در نظر گرفت که دگرگونی های ناشی از جهانی شدن در « جهان گستری » ،« آزادسازی » ،« شدن همه ی مصادیق آن، از جمله بعد اقتصادی، پیامدهایی در برخواهد داشت و اینکه این پیامدها تا چه اندازه آثار مثبت و یا نتایج منفی دارند، عمدتاً به سیاست هایی بستگی دارد که در رابطه با جهانی شدن و در مواجهه با آن اختیار می شود. در این راستاباید توجه داشت که بازارهای جهانی و منطقه ای، قلمرو فعالیت در زمینه ی اقتصاد جهانی به شمار می آیند؛ لذا جهاد اقتصادی در این زمینه، مبارزه برای حضور مستمر و پایدار، همچنین کسب سهم منصفانه در این بازارها است. هدف از این مقاله بحث و بررسی پیرامون راهبردهای جهاد اقتصادی در رویارویی با اقتصاد جهانی و چگونگی تعامل در این عرصه، در جهت رشد و شکوفایی پایدار اقتصاد ملی می باشد. در این مقاله که برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای بهره گرفته شده است، روش تحقیق، تحلیل محتوا می باشد.

کلیدواژه ها

جهانی شدن- اقتصاد جهانی- جهاد اقتصادی- راهبردهای مطلوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.