بررسی وضعیت جمع آوری، حمل و نقل و دفع مواد زائد جامد شهری در استان اصفهان در سال

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 980
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحیم پرورش

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مهدی رفیعی

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان

محمد جواد محمدی

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان

فاطمه فتحی

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان

چکیده

امروزه تولید انواع مواد زائد جامد در شهر ها و روستاها و بروز انواع ناسازگاریهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مربوط به آنها، مشکلات عدیده ای در زمینه جمع آوری، حمل و نقل، پردازش و دفع برای مدیریت های خدمات شهری و تولید کنندگان این مواد بوجود آورده است. صرف بیش از 80-60 درصد هزینه های مدیریت مواد زائد جامد در بخش جمع آوری و حمل و نقل، ارزیابی این عناصر مدیریتی و تاثیرات آن از نظر اقتصادی و بهداشتی را ضروری می سازد. این تحقیق سعی دارد تا سیستم جمع آوری و حمل و نقل و دفع مواد زائد جامد 89 شهر استان اصفهان را از نظر بهداشتی و مدیریتی مورد ارزیابی قرار دهد و مخاطرات بهداشتی آن را که نقش مستقیم در سلامت جامعه درکوتاه مدت و دارز مدت دارد بررسی و مطالعه نماید. این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که براساس اطلاعات بدست آمده از چک لیست های تهیه شده از وضعیت جمع آوری، حمل و نقل و دفع مواد زائد جامد هر شهر می باشد که با مراجعه کارشناس بهداشت محیط همراه با کارشناس شهرداری مربوطه و پس از بررسی و بازدید آنها تکمیل و اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردیده است. این بررسی نشان می دهد که: سرانه تولید زباله در شهرهای استان اصفهان کمتر از 550 کیلوگرم در روز می باشد و بیش از 80% کارگران از تجهیزات فردی استفاده می نمایند. همچنین 87/6 % شهرها وضعیت مناسب جمع آوری زباله از درب منازل را دارا می باشند و تنها 36% از زباله ها جداسازی و تفکیک می شوند ضمن آنکه 33% زباله های شهرها تبدیل به کمپوست می گردد.این آمار و سایر اطلاعات جمع آوری شده نشان می دهند که تفکیک و جداسازی در مبداء هنوز بطور کامل اجرا نمی شود و نیاز به آموزش مردم از طریق رسانه های جمعی و یا بصورت حضوری می باشد از طرفی رعایت مسائل مدیریتی و بهداشتی برای مسئولین امر و بخصوص رده های پائین اهمیت لازم را پیدا ننموده است. این تحقیق نشان می دهد که کارگران و افراد فنی مشغول به کار در امر جمع آوری و حمل و نقل کافی نبوده و از نظر تخصص و همچنین آموزش های لازم ضعیف می باشند.

کلیدواژه ها

مدیریت، مواد زائد جامد، جمع آوری، حمل و نقل، بهداشت محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.