مروری بر تحلیل نمادین و غیرنمادین شعر«زمستان»اثراخوان ثالث

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بلاغت و نظریه پردازی ادبی
  • کد COI اختصاصی: RHETORIC01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال تباشیر

دانشجوی مقطع دکتری، زبانشناسی همگانی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

چکیده

مهدی اخوان ثالث یکی از چهره های برجسته شعر معاصر فارسی است که در سالهای ۱۳۰۷ تا ۱۳۶۹ شمسی زیسته است. یکی از مهمترین دفتر شعری وی زمستان است که در سال ۸۱۵۵ منتشر شد و برجستهترین شعر این دفتر شعر زمستان است که به تاثیر از کودتای ۵۱ مرداد سروده شده است. در پژوهش حاضر، سعی شده است تا تحلیلی کلی از شعر زمستان یعنی پرداختن به دو لایه نمادین و غیرنمادین شعر و همچنین تحلیلی از معانی، نمادها، آرایه های ادبی ارائه شود. از ویژگیهای بارز شعر زمستان میتوان به استفاده از نمادها و نشانه ها و تلفیق آنها برای ایجاد یک مفهوم جدید، بهکارگیری زبان آرکائیک و محاوره، استفاده از واژگان کهن و ترکیبات نو، استفاده هنرمندانه از آرایه ها و عناصر ادبی مانند تشبیه، استعاره، واج- آرایی، تناسب، کنایه و... در جای مناسب، چیدن واژگان و ترکیبات در کنار هم و آهنگ و وزن، حامل یک پیام جدید و متناسب با زمان فراتر از خود و... اشاره کرد

کلیدواژه ها

زمستان، تحلیل شعر، تحلیل نمادین، اخوان ثالث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.