بررسی نقش برنامه ویژه مدرسه (بوم) در برنامه های درسی ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF06_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 264
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزش از دانشگاه آزاد کرمان، معلم رسمی آموزش و پرورش
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آموزش و بهسازی منابع انسانی، معلم رسمی آموزش و پرورش
دکتری برنامه ریزی درسی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
چکیده
این مقاله به بررسی نقش برنامه ویزه مدرسه (بوم) در برنامه های درسی ایران می پردازد در این مقاله مروری کتابخانه ای نتایج حاصله نشان می دهد که برنامه ویژه مدرسه (بوم) خط مشی واگذاری اختیار به مدارس و مشارکت دادن در تصمیم گیری های مدرسه است و مقوله ای است که در پاسخ به چالش های ناشی از برنامه ریزی درسی متمرکز ایجاد شده است و مهمترین دلیل شکل گیری آن، همسویی بیشتر برنامه های درسی با نیازها و مسائل موجود در سطح مدرسه و جامعه محلی است. در واقع ضرورت بنیادین برنامه ریزی ویژه در سطح مدرسه تاکید بر لزوم توجه به نیازها واقتضائات باقی مدرسه است دستمایه قرار دادن این اقتضائات به عنوان مبنای طراحی و تدوین برنامه ریزی در سطح مدرسه و تبدیل مدارس به مدارس الگو، از اهداف برنامه ویژه مدرسه در این زمینه می باشد. مقاله حاضر حول محور نقش برنامه ویژه مدرسه تدوین شده است و بر آن است تا با نگاهی تحلیلی از الگوها و نظریات ارائه شده، اختلاف نظرها را در خصوص نقش و جایگاه برنامه ویزه مدرسه (بوم) به تصویر کشید و از این رهگذر، بینش جامعی را به برنامه ریزان درسی در خصوص مولفه برنامه درسی عرضه نماید. دیدگاه های ارائه شده درباره این رویکرد ها مورد بحث و بررسی واقع شده است.کلیدواژه ها
برنامه درسی ، برنامه ویژه مدرسه (بوم)، تمرکز زداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.