ارائه الگوی عملیاتی شناخت خداوند و تقویت حس خداپرستی برمبنای خطبه فدکیه در کودکان پیش دبستانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید
  • کد COI اختصاصی: NCENE01_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه رحمانی

مربی پیش دبستانی مرکز یحیی آباد فاطمیه، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، استان قزوین،شهرستان تاکستان ،مدرسه شهید علی اکبر، پایه پیش دبستانی

چکیده

خطبه فدک، سخنرانی حضرت فاطمه زهرا است که ایشان پس از رحلت پیامبر اکرم و غصب خلافت علی درمسجد مدینه ایراد فرمود. بانوی دو عالم در بخش نخست از خطبه فدکیه با بیان فرازهایی پرمحتوا درسهایی از خداشناسی را درباره شناخت خدا، صفات خدا و افعال او پیش روی انسان می گشاید. بنابراین فکر درباره خدا و شناسایی او مهمترین مسئله زندگی انسانها، و اساسی ترین راه پیروزی برمشکلات در همه قرون و اعصار و مخصوصا در عصر ماست و از همه بالاتر،فکر درباره او و شناسایی او، بزرگترین حقیقت در عالم هستی است . عالم هستی منهای او، مفهومی ندارد، زندگی بدون او، بی هدف می نماید.بنابراین مقاله ی حاضر برگرفته از تحقیقی است که با هدف ارائه الگوی عملیاتی راهکارهای شناخت خداوند و تقویت حس خدا پرستی برمبنای خطبه فدکیه در کودکان پیش دبستانی انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع اقدام پژوهی می باشد و برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ایی و اسنادی (با استفاده از منابع اینترنتی ، مطالعه ی مقاله های مرتبط و...) جمع اوری شده است .سپس با توجه به تفاسیر و کتب مربوطه به تحلیل آنها پرداخته شده است . با توجه به خطبه فدکیه که فاطمه زهرا درباره مبحث خداشناسی از جمله یگانگی خدا و صفات او ، فطری بودن توحید ،خداوند حقیقت ناشناخته ، معرفت خدا بیان کردند توانستم مباحث خداشناسی را با استفاده از داستان گویی ،اجرای نمایش ،بازی ،شعر، بحث گروهی ،انجام فعالیت (کارگروهی )، نشان دادن فیلم و انیمیشن درباره خدا، فعالیت (کشیدن نقاشی )، تکمیل برگ شکوفه واحدکاریادخدا، تشکیل نمایشگاه درمدرسه ،شرکت در مراسم های مذهبی ودینی ) برمبنای خطبه فدکیه در کودکان پیش دبستانی تقویت کنم .از این رو توجه به ارزشهای استخراج شده به عنوان محتوا راه را برای رسیدن به عملیاتی کردن راهکارهای شناخت خداوند و حس خدا پرستی برمبنای خطبه فدکیه در کودکان پیش دبستانی آسانتر می کند.

کلیدواژه ها

شناخت خداوند، کودکان، پیش دبستانی ، فدکیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.