مروری بر استفاده از پروبیوتیک ها و کاربرد آنها در آبزی پروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY04_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین مردانی گرم دره

دانشجوی ارشد، گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

اسماعیل پیرعلی خیرآبادی

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

مهدی سلطانی

استاد گروه بهداشت و بیماری ابزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

در سال های اخیر تحقیقات انجام شده در زمینه استفاده از پروبیوتیک ها در سراسر جهان نتایج امیدوارکننده ای به دنبال داشته است. تمایل به افزایش استفاده از پروبیوتیک ها منجر به شناسایی میکروارگانیسم هایی شده که ممکن است اثرات مفیدی بر فلور باکتریایی روده ماهیان داشته باشند. هدف از استفاده از این محصولات طبیعی تاثیر آنها بر روی فعالیت میکروب های دستگاه گوارش از طریق تثبیت میکروب های مطلوب و جلوگیری از تجمع باکتری های مضر و به دنبال آن کمک به حفظ سلامت ماهی می باشد. اشکال پروبیوتیک در آبزیان به شکل پودر، قرص، خمیر، روغن های معلق، افشانه و به صورت مایع است. در ابزی پروری پروبوتیک ها به منظور کنترل بیماری ها، به صورت مکمل و یا حتی بعنوان جایگزینی برای ترکیبات ضدمیکروبی (انتی بیوتیک ها) مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین انجام تحقیقات مقایسه ای به منظور تشریح خصوصیات فلور میکروبی روده میکروبی غالب ابزیان، مکانیسم های عملکرد پروبیوتیک و اثرات آنها روی اکوسیستم روده، ارزیابی ایمنی و سلامت ابزیان و عملکرد آنها لازم و تضمینی است. در این مقاله در مورد اکولوژی میکروبی دستگاه گوارش ماهی و همچنین پتانسیل کاربرد و چالش های فراوری استفاده از پروبیوتیک ها در پرورش ماهیان بررسی و به طور مختصر ذکر شدند.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، میکروارگانیسم ها، آبزی پروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.