جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک روده ماهی قزل الای رنگین کمان پرورشی در استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY04_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین مردانی گرم دره

دانشجوی ارشد، گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

اسماعیل پیرعلی خیرآبادی

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

مهدی سلطانی

استاد گروه بهداشت و بیماری ابزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه آبزی پروری صنعتی پر توسعه همراه با پتانسیل رشد بالا محسوب می شود و بخش قابل توجهی از تولید غذای جهانی توسط این بخش تامین می گردد. دستگاه گوارش ماهی اکوسیستم پیچیده و متعادلی از جمعیت باکتر های متنوع می باشد که برخی از این باکتری ها دارای اثرات مفی برای میزبان هستند. میکروبیوتای غالب دستگاه گوارش ماهیان مختلف بسته به نوع تغذیه و محیط زندگی متفاوت است. متداول ترین باکتری های میکروفلور در آزاد ماهیان، سودوموناس، اسنینوباکتر، باکتری های لاکتیک اسید LAB وباسیلوس ها می باشند. باکتری های اسید لاکتیک جزیی از فلور طبیعی روده بسیاری از ماهیان می باشند. هدف از این تحقیق شناسایی باکتری های اسید لاکتیک موجود در ماهی قزل الای رنگین کمان پرورشی است. در این مطالعه پنجاه ماهی قزل الای پرورشی با ظاهری سالم به طور تصادفی انتخاب شدند و از روده آن ها به صورت استریل نمونه برداری شد. پس از تهیه رفت در محیط MRS آگار کشت داده شدند، پلیت ها در جار بی هوازی در انکوباتور ۳۷ به مدت ۲۴-۷۲ ساعت نگهداری شدند. باکتری های رشد یافته به اشکال باسیل و همه گرم مثبت، کاتالاز منفی و بدون حرکت بودند. جهت شناسایی گونه باکتری ها، آزمایش های تخمیر کربوهیدارت ها، رشد در دماهای مختلف، رشد در PH های مختلف و رشد در درصدهای مختلف NaCL انجام گرفت. جنس غالب شناسایی شده Lactobacillus Spp می باشد.

کلیدواژه ها

قزل الای رنگین کمان، اسید لاکتیک، میکروبیوتا، Lactobacillus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.