بررسی تحلیل ساختار AlphaFold پروتئوم در سیستم هوش مصنوعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
- کد COI اختصاصی: BIOLOGY04_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 275
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی دانشگاه ازاد اسلامی تهران مرکز
استاد دکتری مدیریت تکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی مرکز گروه مدیریت تکنولوژی دی ماه ۱۴۰۰
چکیده
در سال ۲۰۱۵ موسسه بیوانفورماتیک اروپا EMBL (EMBL-EBI) و شرکت انگلیسی هوش مصنوعی DeepMind برای یک دوره ۲ ساله با یکدیگر شروع یه همکاری نمودند.هدف اصلی این همکاری ایجاد پایگاه داده بنام AlphaFold DataBase بودتا صدها هزار و بلکه میلیون ها پیش بینی از ساختار پروتئین را به صورت رایگان در دسترس جامعه علمی قراردهند. و AlphaFold یک برنامه هوش مصنوعی است که توسط شرکت DeepMind توسعه یافته است که می تواند ساختار سه بعدی پروتئین را از طریق توالی اسید آمینه های آن پیش بینی کند. انتشار اولیه این منبع، پیش بینی های ساختاری را برای اکثر پروتئین های پروتئوم انسانی وهمچنین برای پروتئوم های ۲۰ گونه دیگر مهم در علم بیولوژیکی یا پزشکی ارائه می کند. دمیس حسابیس،بینانگذار و مدیر عامل DeepMind می گوید: ما معتقدیم که این کارنشان دهنده مهم ترین سهمی است که هوش مصنوعی در پیشرفت وضعیت دانش علمی تا به امروز انجام داده است و نمونه ای عالی از نوع مزایای است که هوش مصنوعی می تواند برای جامعه به ارمغان بیاورد. این پیشرفت نشاندهنده گامی بزرگ در زیست شناسی مولکولی است بطوری که به راحتی می توان برای اکثر پروتئین ها با توالی شناخته شده یک مدل سه بعدی با کیفیت بالا طراحی کرد. در این بررسی برخی از برنامه هایی که ممکن است توسط AlphaFold DB فعال شود، مورد بحث قرار می دهیم و تاثیر احتمالی این پایگاه داده بر علم در نتیجه بر جامعه مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
و AlphaFold DataBase، DeepMind، ساختار سه بعدی پروتئین، هوش مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.