بررسی تطبیقی آداب سخن و سخنوری در گلستان سعدی و قابوس نامه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF05_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر شبانی

دانشجوی آموزش زبان وادبیات فارسی،دانشکده ادبیات وعلوم انسانی،دانشگاه فرهنگیان شیراز

حسین بلاغی

دانشجوی آموزش زبان وادبیات فارسی،دانشکده ادبیات وعلوم انسانی،دانشگاه فرهنگیان شیراز

چکیده

سعدی شیرازی شاعر زبردست و نویسنده شیرین سخن ایرانی در قرن هفتم است. گلستان حاصل تجربیات، سفرها ومطالعات اوست. گلستان مجموعه حکایت های آموزنده و تاثیرگذار، در قالب نظم و نثر آهنگین است. عنصرالمعالی در قرن چهارم و پنجم هجری، کتابی در چهل و چهار باب برای پسر خود گیلان شاه نوشته و در آن از آداب اجتماعی، تربیت فرزند و مملکت داری سخن گفته است. این کتاب دارای نثر مرسل و معمول قرن های چهارم و پنجم هجری قمری است. در این پژوهش آداب سخن و سخنوری در کتاب گلستان سعدی و قابوسنامه عنصر المعالی، مقایسه شده است وشباهت هاوتفاوت های محتوای این دو اثر در مبحث آداب سخن مورد بررسی قرارگرفته است.جامعه ی آماری دراین پژوهش باب چهارم وهشتم گلستان سعدی و باب هفتم قابوس نامه عنصرالمعالی است.این پژوهش به روش تحلیلی_توصیفی تکیه شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.