بررسی تطبیقی سیستم های برتر رتبه بندی ساختمان سبز جهانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC06_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

استاد، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

الهه ادیبی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

مهسا میرحیدریان

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

چکیده

سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز معمولا استانداردهای شخص ثالث ، داوطلبانه و مبتنی بر بازار هستند که سطح پایداری ساختمانها را با ارزیابی چند معیاره اندازهگیری می کنند و پذیرش شیوه های زیست محیطی ، اجتماعی و اقتصادی پایدار را در طراحی ، ساخت و بهره برداری ساختمان ها تشویق می کنند. هد ف سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز، هدایت و ارزیابی پروژه در تمام چرخه عمر آن است ، بنابراین تاثیر منفی بر محیط زیست ، و همچنین بر سلامت و رفاه ساکنان ساختمان را محدود می کند. BREEAM، CASBEE، Green Star و LEED جزو پرکاربردترین ها در سراسر جهان هستند. در این نوشتار با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و تحلیل مطالب ، به مرور این چهار سیستم پرداخته شده و تاریخچه پیدایش ، روش های ارزیابی ، دسته بندی داخلی سیستم ها و سایر موارد را مورد بررسی قرار می دهد. این سیستم ها علیرغم برخی تفاوتها، به یک ساختار ارزیابی کلی پایبند هستند: عملکرد پروژه با استفاده از مجموعه ای از شاخص های مرتبط اندازه گیری می شود که بر اساس موضوعاتی مانند مدیریت آب، مصرف انرژی ، مواد، کیفیت سایت گروهبندی می شوند. به هر نیاز ارزیابی شده یک امتیاز اختصاص داده می شود که مجموع آن سطح پایداری به دست آمده ی ساختمان را تعیین می کند. از رهگذر سیستم های برتر جهانی در حوزه پایداری و همچنین لحاظ شرایط آب و هوایی ایران، می توان یک سیستم رتبه بندی برای صنعت ساخت و ساز کشور طراحی و استانداردسازی کرده تا در این ناپایداری اقلیمی کره ی زمین ، سهمی در بهبود اوضاع جهانی داشت .

کلیدواژه ها

ساختمان پایدار، سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز، BREEAM، CASBEE، Green Star، .LEED

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.