جایگاه پایداری اجتماعی در سیستم ارزیابی ساختمان پایدار در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

استاد، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

مهسا میرحیدریان

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

الهه ادیبی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی تهران

چکیده

در سال های اخیر توجه به بعد انسان گرا و پاسخگوی آسایش و رفاه انسان در دستور کار توسعه پایدار قرار گرفته و به شکل گیری رویکردهای اجتماعی در برنامه ریزی و طراحی محیط منجر شده است. ساخت و ساز ساختمان نقش مهمی در توسعه پایدار دارد، استفاده از سیستم ارزیابی ساختمانی برنامه ریزی و تصمیم گیری بهینه را فراهم می کند. هدف اصلی این مطالعه ارائه معیارهای ارزیابی پایداری به ویژه با توجه محور پایداری اجتماعی و انسانی برای ارزیابی و بررسی هر چه بهتر پایداری در سیستمهای ساختمانی قابل تعریف در تحقیقات آتی کشور ایران است. در این پژوهش، از تکنیک دلفی با هدف غربال مسائل تحقیق در عملیات و تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره با استفاده از نظر متخصصین استفاده شده است. تحقیقات قبلی اهمیت نظر متخصص را در توسعه سیستم های ارزیابی پایداری ساختمان تصدیق کرده است. معیارهای ارزیابی ابتدا بر اساس بررسی منابع و مرور ادبیات، ساخته شده است. گروه بندی نهایی معیارهای پایداری اجتماعی در چهار گروه کلی معیارهای رفاه، امنیت، مشارکت، عدالت به ترتیب تقسیم می شوند و هر گروه شامل زیرمعیارها می باشد. تعیین معیارهای پایداری اجتماعی محور مغفول مانده در سیستم ارزیابی پایدار و انسان مدار در کشور ایران اولین و مهمترین گام در ارائه یک مدل بومی ارزیابی پایداری سیستم های ساختمانی در تحقیقات آتی کشور ایران است.

کلیدواژه ها

ایران، پایداری اجتماعی، ساختمان پایدار، سیستم های ارزیابی ساختمان، روش دلفی، معیارهای پایداری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.