مروری جامع بر معیارها و مدل های اندازه گیری کیفیت حسابرسی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MFTCONF11_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 752
نویسندگان
مدرس گروه حسابداری دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی و حرفه ای دختران، کرمانشاه، ایران
حسابرس دیوان محاسبات کشور، تهران، ایران
چکیده
کیفیت حسابرسی، استنباط بازار از احتمال توانایی حسابرسی در کشف تحریم های با اهمیت در صورت های مالی و گزارش تحریف های با اهمیت کشف شده می باشد و باعث بهبود میزان شفافیت اطلاعات حسابداری می باشد. یکی از مشکلات اندازه گیری صحیح کیفیت حسابرسی وجود تعریف های مختلف و گاه متناقض در خصوص مفهوم کیفیت حسابرسی است. از طرفی عملیاتی کردن مفهوم کیفیت حسابرسی نیز همواره با دشواری هایی همراه بوده است و انتخاب معیار واحدی که مورد توافق پژوهشگران مختلف باشد، ارائه نشده است اما استفاده از هر یک از معیارهای مزبور با توجه به هدف پژوهش می تواند برای گسترش ادبیات رشته ی حسابداری مفید باشد. برای انتخاب معیار اندازه گیری کیفیت حسابرسی ضرورت دارد به شرایط گزارشگری در بازار سهام ایران و همچنین ساز و کارهای اجرای حسابرسی در نهادهای عهده دار فرآیند اجرای حسابرسی توجه نمود و به نظر می رسد اجرای پژوهش هایی به منظور ارائه ی معیارهای مناسب برای اندازه گیری کیفیت حسابرسی با توجه به شرایط ایران ضروری است. پژوهشگران و دانشجویان می بایست با توجه به هدف اجرای پژوهش، نقاط ضعف و قوت هر معیار و شرایط محیطی و مقررات حاکم بر شرکت ها در ایران، معیار مناسب را برگزینند و به کارگیری همه ی معیارها در همه شرایط مناسب به نظر نمی رسد. در این پژوهش سعی بر آن است که مبانی نظری جامعی از کیفیت حسابرسی و عوامل موثر بر آن را گردآوری نموده و به دنبال آن معیارهای مرتبط با کیفیت حسابرسی را طبقه بندی و مدل های ریاضی اندازه گیری آن را بیان گردد.کلیدواژه ها
کیفیت حسابرسی، معیارهای اندازه گیری، مدل ریاضی، شرایط محیطی کشور ایرانمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.