تاثیر لوسین در جیره حاوی چربی بالا بر عملکرد، فراسنجه های خونی، متابولیسم چربی و پروتئین و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 31، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-31-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضیله درستی

دانشجوی دانشگاه ارومیه

محسن دانشیار

گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

پرویز فرهومند

استاد تمام گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

زربخت انصاری پیرسرائی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

زمینه مطالعاتی: تنش گرمایی یکی از چالشهای محیطی است که طیور تجاری را تحت تاثیر قرار می دهد. در مقایسه با سایر گونه های حیوانات، مرغ های گوشتی حساسیت بیشتری نسبت به تنش گرمایی دارند. لوسین یک اسیدآمینه ضروری است که سنتز پروتئین و هموستازی انرژی را به وسیله فعال سازی مسیر سیگنالینگ mTOR در ماهیچه اسکلتی و بافت چربی تحریک می کند. .هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف لوسین بر عملکرد رشد، صفات لاشه، فراسنجه های خونی و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی انجام گرفت. روش کار: برای این منظور تعداد ۲۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب یک طرح کاملا تصادفی، با پنج جیره آزمایشی، پنج تکرار و ۸ قطعه جوجه در هر تکرار تا ۴۲ روزگی تحت تنش گرمایی مزمن (۳۲ درجه سیلسیوس) نگهداری شدند. جیره های آزمایشی حاوی سطوح افزودنی صفر (شاهد)، ۱/۰، ۲/۰، ۳/۰ و ۴/۰ درصد لوسین بودند. نتایج: نتایج نشان داد که استفاده از سطوح ۱/۰ و ۲/۰ درصد لوسین در جیره به طور قابل توجهی وزن نسبی چربی محوطه بطنی را کاهش داد (۰۵/۰P< ). جوجه های تغذیه شده با سطح ۴/۰ درصد لوسین، پروتئین گوشت سینه بیشتری در مقایسه با جوجه های شاهد داشتند (۰۵/۰P< ). چربی گوشت سینه جوجه های دریافت کننده سطوح ۱/۰، ۲/۰ و ۳/۰ درصد لوسین به طور معنی داری کمتر از جوجه های تغذیه شده با سطح ۴/۰ درصد لوسین و جیره شاهد بود (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری کلی: به طور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از لوسین در جیره جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی موجب کاهش چربی لاشه به ویژه در سطوح پایین ۱/۰ و ۲/۰ و افزایش پروتئین سینه در سطح ۴/۰ درصد می شود.

کلیدواژه ها

جوجه گوشتی, لوسین, عملکرد, کیفیت گوشت, فراسنجه های خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.