کاربرد واقعیت افزوده (AR) در محیط های شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، عمران جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF15_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرپویا ترک خیرآبادی

کارشناس شهرسازی، دانشگاه بوعلی سینا

هادی رضایی راد

هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا، استادیار گروه مهندسی شهرسازی

بانو احمدوند

کارشناسی ارشد زبان انگلیسی

چکیده

امروزه با گسترش زیر ساخت های ارتباطات مجازی شهرها بیشتر به سمت استفاده از فناوری های هوشمند و کاربرد آنها در تسهیل نگهداری، توسعه، و بهبود عملکرد سیستم های شهری، کاهش صرف منابع مادی و زمانی و همچنین راحتی زندگی شهروندان حرکت کرده اند و شهرهایی موفق بوده اند که توانسته اند سوار بر امواج تکنولوژی خود را وفق داده و به پیشروی ادامه داده باشند. به گونه ای که بستر مشارکت ساکنان محلی در فرآیند تصمیم گیری به شیوهای شهودی و کاربردی فراهم و زندگی روزمره آنها تحت تاثیرقرار گرفته باشد. در این پژوهش به بررسی و معرفی واقعیت افزوده ۱((AR)) و کاربرد آن در زمینه شهر و شهرسازی پرداخته شده است. روش کار توصیفی -کاربردی است و برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شدهاست. در ابتدا به بررسی چیستی و ماهیت واقعیت افزوده پرداخته شده و سپس مطالعه و بررسی تجارب جهانی استفاده از واقعیت افزوده در زمینه شهرسازی در موضوعاتی هم چون گردشگری، حمل و نقل، باززنده سازی، خوانایی فضا و... در دستور کار قرار گرفته است و این پرسش پاسخ داده شده است که همگام سازی شهرها با فناوری های هوشمند به سبب سرعت بالا در اجرا و ردیابی سریع و صحیح میتواند موجب کاهش هزینه ها و اتلاف زمان، و تسهیل در امر مدیریت و برنامه ریزی شهری و ایجاد تعاملی دوسویه بین شهروندان و عاملین امور برای خلق محیط های شهری پویا و سرزنده تری گردد. در ادامه به بررسی نحوه استفاده و ساخت واقعیت افزوده به کمک نرم افزار های ((UNITEAR)) و ((AR MEASURE)) با ارائه مثال هایی کاربردی با امکاناتی از جنس صدا، ویدیو و انیمیشن های مجازی در سطح شهر جدید پردیس پرداخته و همچنین با تکیه بر دیگر قابلیت های دنیای رقومی، امکان افزودن تصاویر و صداها توسط بازدید کنندگان از مکان نیز فراهم شدهاست. بدین ترتیب پیش بینی میشود هر بازدید کامل کننده فضا و هر خاطره فردی مکملی برای خاطره جمعی و ایجاد حس تعلق و خوانایی بیشتر فضا گردد.

کلیدواژه ها

افزوده درپردیس، شهر هوشمند، ، AR درشهرهای جدید، AR درشهر جدید پردیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.