بررسی لقاح مصنوعی از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC08_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه گوهری

گروه مامایی،واحد گناباد،دانشگاه آزاد اسلامی، گناباد، ایران.

جواد نصیرپور

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی

چکیده

یکی از امور فطری در وجود انسان ها میل به داشتن فرزند و ادامه نسل است، اما بسیاری از زوجها از نعمت باروری برخوردار نیستند و از این موضوع رنج می برند. عدم باروری باعث شده است که بسیاری از زندگیها تلخ شده و حتی به جدایی منجرگردد.از طرفی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی»جمعیت« را در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ در راستای پویندگی، بالندگی وجوانی جمعیت و نیز جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری ابلاغ نمود و با توجه به پیشرفت دانش پزشکی علل فراوانی برای ناباروی زوجین کشف شده که برخی از آن ها مربوط به زنان و برخی مربوط به مردان می گردد امروزه لقاح مصنوعی یا تولید کودکان آزمایشگاهی در بسیاری از کشورهای جهان مطرح است و از نظر علوم تجربی با هیچ مشکل یا ابهامی روبرو نیست اما از نظر اخلاق و حقوق با توجه به عقاید مذهبی موجود در کشور ما دارای ابهاماتی می باشد برهمین اساس تلاش براین است تا به موضوع لقاح مصنوعی از دیدگاه اسلام بپردازیم.

کلیدواژه ها

لقاح مصنوعی، مشروعیت، ناباروری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.