مروری بر ادبیات جایگاه BIM در صنعت ساختمان و شناسایی خلاءهای تحقیقاتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS04_0276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا طاهری بخشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، ایران -

سیدسیاوش خوشنویس

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مصطفی قاضی مرادی

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز،

چکیده

موضوع مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به موضوع اصلی برای بهبود صنعت معماری، مهندسی، ساخت و ساز، مالک تبدیل شده است. انتقال BIM به حوزه پروژه های زیربنایی چالش هایی را ایجاد کرده که بر چشم انداز سازنده BIM تاکید کرده اند. در پروژه های بزرگ ساختمانی، فرآیند نظارت بر اجرای هر قسمت از ساختمان ها و بازتاب آن ها بر روی مدل های BIM، به دلیل حجم گسترده ای از داده های تولید شده به صورت برنامه ریزی شده، می تواند بسیار پر زحمت و مستعد خطا باشد. BIM به همراه ابزار تصمیم گیری پیشرفته، پیش نویس پروژه ارائه شده را واضح تر نمایان می سازد و ناسازگاری های موجود در طرح را برجسته تر می کند. لذا مرور مقالاتی در این زمینه و یافتن راه حل هایی برای شکاف ها و خلاءهای موجود می تواند در آینده به کاربرد هر چه بیشتر BIM منجر شود. بنابراین، در این مطالعه مروری بر مطالعات در داخل و خارج کشورمان انجام گردیده است و به مزایای استفاده از BIM و مشکلات پیش پای پیاده سازی مدل سازی اطلاعات ساخت پرداخته شده است و همچنین خلاءهای تحقیقاتی برای پژوهش های آتی شناسایی و معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت خطر، پایداری، مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، ساخت و ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.