نقش طبیعت در معماری اسلامی بناهای تاریخی کرمانشاه مطالعه موردی ( دوره قاجاریه)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS04_0030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 456
نویسندگان
دانشیار شهرسازی،گروه طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا، همدان ایران
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده
کاربرد عوامل طبیعی مانند نور، رنگ، گیاهان، آب، باد به نسبت شرایط محیطی و اقلیمی خانه های تاریخی کرمانشاه، در کنار جنبه های تزئینی و اشکال ترسیمی همواره نزد معماران ایرانی–اسلامی از اهمیت ویژه ای برخودار بوده است. هدف این تحقیق بررسی نقش طبیعت در معماری اسلامی بناهای تاریخی و سنتی دوره قاجاریه در شهر کرمانشاه می باشد. این تحقیق از نوع کیفی و روش آن توصیفی - تحلیلی است که با استفاده از منابع اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است. مطالعه موردی در تحقیق: تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، خانه های تاریخی صارم الدوله، خواجه باروخ، معین الکتاب، معتضدالدوله وزیری، فیض مهدوی و مسجد عمادالدوله متعلق به دوره های مختلف عصر قاجاریه، و موقعیت مکانی وزمانی این تحقیق؛ شهرکرمانشاه در اسفندماه ۱۳۹۹ می باشد. در تحقیق حاضر، ضمن روشن کردن کاربرد و جایگاه طبیعت در طراحی معماری اسلامی بناهای تاریخی کرمانشاه، با روش های زیستی محیطی طبیعت، به شرایط اقلیمی و محیطی، تاثیرات آن بر معماری دوره قاجاریه، از لحاظ زیبایی شناسی و روان-شناسی پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد؛ خانه های سنتی دوره ی قاجار ساختاری درونگرا-برونگرا، با اشکال هندسی، نقاشی،کاشی کاری،گچ بری ، شیشه های رنگی مخصوص دوره قاجار، به طور شاخص، به عناصر طبیعت و اجزای آن مانند« آب، باد، نور، گیاهان، رنگ و... وابسته اند.کلیدواژه ها
طبیعت ، نور، آب، رنگ، باد، اقلیم ، معماری اسلامی، آسایش محیطی ، قاجاریه، کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.