بررسی اثردرآمدهای مالیاتی بررشد اقتصادی ایران وکشورهای عضو گروه G۷ استفاده ازروش خودرگرسیون باوقفه توزیعی (مقایسه ای بین ایران وکشورهای عضو G۷)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس فیزیک اقتصاد و اقتصاد پیچیدگی
- کد COI اختصاصی: ECONOMICC01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 381
نویسندگان
استادیار وعضوهیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه میبد
دانشجوی کارشناسی اقتصاددانشگاه میبد
دانشجوی کارشناسی اقتصاددانشگاه میبد
دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه میبد
دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه میبد
چکیده
درآمدهای مالیاتی، یکی از مهم ترین منابع تامین مالی دولت ها در اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان به شماررفته و به عنوان یک ابزار موثر جهت سیاست گذاری های مالی درسراسردنیا محسوب شده است .درنتیجه پرداختن به نقش مالیات وتاثیرآن بررشد اقتصادی می تواند برای برنامه ریزان و سیاستگزاران اقتصادی حائز اهمیت باشد. ازاین روی دراین تحقیق به اثر درآمدهای مالیات بر رشد اقتصادی ایران و کشورهای عضو گروه G۷ طی دوره ۱۹۹۸-۲۰۱۸ پرداخته شده است. نتایج حاصل ازتخمین ARDL برای ایران بیانگرآن است که نسبت درآمدهای مالیاتی به GDP در بلندمدت اثر معناداری بر رشد اقتصادی ایران نداشته است. این در حالی است که درآمدهای نفتی و رشد سرمایه گذاری و بازبودن تجاری درایران در بلندمدت اثر معنادار و مستقیمی به ترتیب به میزان ۰.۰۵۹ و ۰.۲۷ و ۰.۱۶ بر رشد اقتصادی داشته است، لکن درکشورهای عضو گروه G۷ رابطه معنادار و منفی بین درآمدهای مالیاتی و رشد وجود دارد به طوریکه با افزایش یک درصد درآمدهای مالیاتی رشد اقتصادی به میزان ۰.۰۸ درصد کاهش می یابد. همچنین دراین کشورها با افزایش یک درصد بازبودن تجاری رشد اقتصادی به میزان ۰.۰۳ درصد افزایش می یابد.کلیدواژه ها
درآمد های مالیاتی، رشد اقتصادی، خودرگرسیونی باوقفه توزیعی، اقتصاد ایران، کشورهای عضو G۷۱مقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.